Tırılar eğitimde ülke sınırlarını aştı

Tırılar Ortaokulu ve Polonya arasında yapılan erasmus projesi gereği Polonya'dan bir çok ziyaretçi Tırılar'a geldi.

Tırılar eğitimde ülke sınırlarını aştı

Tırılar Ortaokulu, Avrupa’daki eğitim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik  Avrupa Birliği programı olan ‘‘Eğitimde Sınırlar Ötesi Yeni Metotlar’’ başlıklı Erasmus programı projesini, başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.

banner111
Er'i ziyaret ettiler

Tırılar Ortaokulu’ndan 15 okul personelinin yer aldığı gurup, Polonya’ya üç kez giderek incelemelerde bulunmuş ve Polonya’dan gelen katılımcıları ağırlayarak çalışmalarını tamamlamıştı. Polonya'dan okul görevlileri de Tırılar'a geldi. Tırılar'da öğrencilerle buluşan ve güzel bir gün geçiren misafirler Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'i ziyaret ettiler. Hüseyin Er ziyaretten memnun kaldığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.



Proje geniş kapsamlı

Gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda, engelli ve özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik öğretimde çağdaş çalışma yöntemleri, eğitim ve öğretimdeki farklı metotlar, modern İngilizce öğretimi, işbaşında izleme, inceleme imkanı tanınmış oldu. Yapılan bu gözlemler ve edinilen bilgilerle Tırılar Okulu eğitimcileri, eğitim öğretimin  kalitesini artıracak yenilikler konusunda fikir sahibi olduklarını söylediler. Katılımcılar mesleki anlamda motivasyonlarını artırarak, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlandı.


Diğer okullarda da uygulanacak

Ayrıca proje süresince Avrupa’dan gelen katılımcılara, Tırılar köyü, çevre köyler, Alanya  Türkiye tanıtıldı.  Gerçekleştirilen bu projenin, yeni projelere örnek teşkil etmesi amacıyla çevre okullara, proje ile ilgili tanıtım ve  bilgilendirme çalışmaları da yapıldı. 


Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83