TLB'den müfredat tepkisi

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Alanya İlçe Başkanı Hakan Büyüksaraç, yeni müfredat taslağına tepki gösterdi. Liseliler, taslak düzeltilmediği takdirde Türk gençliğinin kendi müfradatını yazacağını açıkladı.

TLB'den müfredat tepkisi

 MEB tarafından hazırlanan müfredat taslağına tepkiler büyüyor. TLB yeni müfredat taslağına karşı ayağa kalktı. Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Alanya İlçe Başkanı Büyüksaraç, müfredat taslağı hakkındaki görüşlerini açıkladı. Açıklama sırasında ‘Atatürk gençliği görev başında’, ‘Laik, bilimsel, milli eğitim’, ‘Milli eğitim milli müfredat’ vurguları öne çıktı.

banner111
Basın açıklamasını TLB üyeleri adına TLB İlçe Başkanı Hakan Büyüksaraç  yaptı. Büyüksaaraç, taslağın çalakalem yazıldığını ve eğitimin temel sorunlarını çözmediğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Hazırlanan taslakta ısrar etmek emperyalizm destekli PKK’nın, FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmektir. Milli Eğitim Bakanlığı bu müfredatta ısrar ederse, gençlik kendi müfredatını yazacaktır.”


Müfredat taslağında tarikat ve cemaatlerin ön planda olduğunun altını çizen Büyüksaraç şöyle devam etti: “Taslağı incelediğimiz zaman Atatürk’ü içeren konularının azaltıldığını, millet kavramından bahsedilmediğini görmekteyiz. Bu konular yerine tarikat ve cemaatler ise ön plana çıkartılıyor.

“Avrupa Birliği Türkiye masası şefi Karen Fogg, Türk gençliğini kimliksizleştirmekten, bunun için ülkeyi Atatürk’ten ve Atatürkçülerden kurtarmaktaktan söz ediyordu. Bu taslağın yürülüğe girmesi Karen Fogg’ların hayalidir. Biz ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen bir nesiliz. Aksini yaratmaya kalkanlara asla geçit vermeyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83