TRT Spor'da Alanya'daki o projeyi anlattı

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı TRT Spor’a, üniversitenin “Engelsiz Yaşam Köyü Projesi’ni” anlattı.

TRT Spor'da Alanya'daki o projeyi anlattı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Engelsiz Yaşamevi ile işbirliğinde yürüttükleri ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Engelsiz Yaşam Köyü Projesi”, ALKÜ’nün Cikcilli’ye yapacağı sağlık ve spor yerleşkesinde hayat bulacak. TRT Spor’da yayınlanan Engelsiz Spor programının dikkatinden kaçamayan “Engelsiz Yaşam Köyü Projesi’ni” tanıtmak için programa katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Yaşamevinde çalışan hocaların, personelin çocuklarla ne kadar özveriyle ilgilendiğini, eğitim verdiklerini gördük ve bundan çok etkilendik. Bu projeyle; özellikle engelli çocuklarımıza, ailelere sosyal alanlar açmak istiyoruz” dedi.

PROJE TÜRKİYE’DE İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Cikcilli’ye bin 100 dönüm alana kurulması planlanan sağlık ve spor yerleşkesinin tam merkezine inşa edilecek proje hakkında bilgiler veren Rektör Pınarbaşı, “Kampus alanımız Cikcilli bölgesinde çok güzel bir alana sahip. Doğası ve manzarası gerçekten çok güzel. Bu sevgi evimizi, sevgi köyü şeklinde biraz daha büyüterek ve hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Bu yaşam evinde kalan çocuklarımız bu imkânlardan tamamen ücretsiz faydalanabilecekler. Çocuklarımıza, ailelere sosyal alanlar açmak istiyoruz. Bu projenin içinde spor alanları, hobi bahçeleri, küçük yüzme havuzları olabilir. Bahçelerde yine çocuklarımız bitkilerle uğraşabilirler. Ayrıca bu projeyle engelli bireyler ile öğrencilerimizi buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

“YAŞAMEVİ ZİYARETİNDEN ÇOK ETKİNLENDİM”

Yaşamevini ziyareti sırasında gördüklerinden çok etkilendiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Üniversite olarak yaşamevini ziyaret ettik. Orada çalışan personelin, hocaların çocuklarla ne kadar özveriyle ilgilendiğini, eğitim verdiklerini gördük ve bundan çok etkilendik. Ülkemiz son 15 yıl içinde sosyal devlet olma bakımından ciddi iyileşmeler kaydetti. Devletimizin engellilere yönelik destekleri ve imkânları arttı. Biz de üniversite olarak bu çabalara bir katkımız olsun istedik. Bu çabaları görünce biz bunu daha da ileri götürelim istedik” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Türk toplumu olarak empati yapılarak hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı, “İnsan tabii ki şunu fark ediyor. Aslında günlük hayat, günlük koşturmacalar içinde birçok şeyi kendimize dert ediyoruz. Bu çocuklarımızı görünce insan anlıyor ki aslında en önemli konu sağlık, sıhhat ve huzur. Yüce rabbimizin bize verdiği o kadar çok nimet var ki. İnsan bunlara şükretmeyi öneriyor. Sonuçta tabi insan şunu da düşünüyor. Bizler Türk toplumu olarak empati yapmamız gerekiyor. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Bir dakika sonra, bir saat sonra, bir gün sonra kendimize ve sevdiklerimize ne olacağını bilmiyoruz. Her an her şey olabilir. Herkes birer engelli adayı. Bizim bu çocuklarımıza karşı empati kurarak hareket etmemiz lazım” dedi.

“AMAÇ SOSYALLEŞMEYİ SAĞLAMAK”

Özel öğrencilerin günlük yaşantılarını ve onların seslerini Türkiye’ye duyurmak için Alanya’ya gelen TRT Spor Engelsiz Spor Program Spikeri Cem Çınar, yaptığı röportajlarla ve özel öğrencilerin Alanya

Engelsiz Yaşamevi’deki günlük yaşantılarını Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin “Engelsiz Yaşam Köyü Projesini, özel öğrencilerin sosyalleşmesi için oluşturulan Tünel Cafe ve bir özel okulun özel öğrencilere yönelik hazırladığı etkinliğe katılımlarını TRT Spor ekranlarına taşıdı. 9 Haziran Cuma ve 10 Haziran Cumartesi günü TRT Spor ekranlarında 40 dakika süreyle yayınlanan programa Alanya Engelsiz Yaşamevi Dernek Başkanı Gülnur Erbudak Ağaca ve yönetim kurulu üyesi Sabriye Girenes’te demeçler verdi. “Allah evladımı benden sonrasına bırakmasın” diyen bir annenin kendisini çok duygulandırğını anlatmasının yanı sıra hiç unutamadığı bir anı ise şöyle anlattı: “Bir gün bir anne benden 90 dakika boyunca çocuğuna bakmamı istedi. Bende bunu kabul ettim. Bir süre geçtikten sonra çocuğunu almak için yanıma gelen anneye sordum. Ne yaptınız, nereye gittiniz? Anne, “7 yıllık evliyiz. Oğlumuz doğduktan sonra hiç sinemaya gidemedik. Yıllardan sonra eşimle birlikte bir ilki yaşadık ve sinemaya gittik” dedi. Bu beni çok duygulandırdı” diye konuştu.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise programı izlemek isteyenlerin programın yayın kaydına ALKÜ’nün web sitesi www.alanya.edu.tr veya resmi Youtube adresinden ulaşılabileceklerini söyledi. Ayrıca Rektör Pınarbaşı, TRT Spor’a ve Engelsiz Spor Programı Spikeri Cem Çınar’a, bu yayının oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 15:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83