TÜBİTAK'TAN 41 OKULA PROJE ÖDÜLÜ

Alanya'da geçen yıl sadece 11 okul TÜBİTAK'tan ödül almaya hak kazanırken, bu rakam bu yıl 41'e yükseldi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Bu başarılar öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin özgüven kazanması açısından önemli" dedi.

TÜBİTAK'TAN 41 OKULA PROJE ÖDÜLÜ

 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 4006 bilim fuarları sonuçlarını dün itibariyle açıkladı. Alanya'da TÜBİTAK'a proje sunan 43 okuldan 41'inin projeleri asıl olarak kabul edildi. Geçen yıl Alanya'da 11 okulun TÜBİTAK'a sunduğu projeler kabul edilirken, bu yıl okul sayısı 41'e yükseldi. Bu projeler sayesinde Alanya'da okullara sadece maddi olarak 205 bin TL ödül verilirken, bu sayının önümüzdeki yıllarda da artması bekleniyor.   

banner111
"BAŞARI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR" 

Başarılarından dolayı projelerde emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerime teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Alanyamıza, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Bilim kurgu üzerine yetenekli çocukların yeteneklerini sergilemeleri için bakanlığımız proje üretmesi için teşvikte bulunuyor. Çocuklar projeler üzerinde çalışıyorlar, o konuda gerekçeleriyle bir bilgi ağı oluşturuyorlar, TÜBİTAK'a sunuyoruz. 43 okul müracaatta bulundu, 41'inin projesi kazandı. Bu müthiş bir başarıdır. O çocukların ileriye dönük özgüven, kendilerine veli veya öğretmenlerin yaklaşımları, okulların başarısı açısından çok büyük önem arz ediyor" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 17:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83