Türkiye'de bir ilk Bahçeşehir Alanya Okullarında

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ilk günlerinde Bahçeşehir Alanya Okullarının düzenlemiş olduğu Master6 bilgilendirme programı 9.-10.-11. Sınıfların katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye'de bir ilk Bahçeşehir Alanya Okullarında

 Bahçeşehir Liselerinin 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 9. Sınıflar da pilot uygulama olarak hayata geçirmiş olduğu bu sistem yaşamın tüm alanlarında bireyin donanımlı bir şekilde gelişimini sağlamaya yönelik oluşturulmuştur. Öğrencinin Yurt içi ve Yurt dışı üniversite kabullerinde etkili olacak biçimde tasarlanmıştır. 6 farklı modülden oluşan bu program; Beceri Gelişim,  Fiziksel Gelişim, Kişisel Gelişim, Toplum Hizmet, Uygulamalı Mesleki Gözlem, Yaşamsal Beceri Sertifikası olarak sıralanmaktadır. Böylece öğrencinin kendi kişisel gelişimde farkındalık yaratmak hedeflenmiştir. Fiziksel gelişim programında yer alan spor faaliyetlerinde Voleybol, Basketbol, Orienteering gibi fiziksel ve zihinsel yapının olumlu etkilenmesi hedef alınmıştır. Uygulamalı mesleki Gözlem programında ise öğrencinin gelecekte belirlediği veya düşündüğü mesleği araştırmasına ve üç gün boyunca bu meslek gurubuyla vakit geçirmesine imkan sunulmaktadır. 

banner111


Bahçeşehir Alanya okullarında yapılan sunumda en çok önemle üstünde durulan konular spor, sporun bedensel ve ruhsal faydaları ve yaşamsal beceri alanında sertifika programına katılımcı olma konularına önem verilmektedir. Acil yardım gibi toplum bilincine katkıda bulunan sertifika programlarından örneklendirmeler yapılmıştır. Öğrenciye sunulan bu programda,genci kariyer becerileri ile donatarak geleceğin liderleri, bilim insanları ve global ekonomi içinde rekabet edebilen, üretken, başarılı ve kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmeleri önemsenmektedir. Bahçeşehir Alanya Okullarında gerçekleşen bu önemli sunum öğrenciler tarafından dikkatle ve beğeniyle dinlenmiştir.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 10:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83