ÜNİVERSİTE İÇİN KRİTİK GÖRÜŞME

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında Kaymakamlık Toplantı solonun da bir araya gelen, Alanya Belediyesi, Antalya Büyükşehir Koordinatörlüğü, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticileri ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı Üniversitenin sorunlarını masaya yatırdılar.

ÜNİVERSİTE İÇİN KRİTİK GÖRÜŞME
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Üniversitenin kurulmasından sonra genel bir değerlendirme yaparak sorunların tespit edildiğini ve çözüm yolların arandığını söyledi. Tanrıseven, (ALAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın da Kurucu Rektör olarak atanması ve göreve başlamasıyla Kaymakamlık, Alanya Belediyesi, Antalya Büyükşehir Koordinatörlüğü, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticileri bir araya geldiklerini belirtti. Kaymakam Tanrıseven, Üniversitesinin ihtiyaçlarını tespit ederek sorunlarının çözümüne ivme kazandırmak gerektiğini söyledi. Kaymakam Tanrıseven yapılan bu toplantı çerçevesinde “Üniversitenin Kestel’deki mevcut Kampüsüne yapılacak katkılar, yeni üniversite Kampüsünün belirlenmesi, arazi tahsis ve Tıp fakültesinin yapılacak iş birliği ile Alanya’ya getirilmesi konularını değerlendirdik. Buradaki kuruluş temsilcileri olarak Üniversitemize var gücümüzle desteğimizi sunacağız. Sonuçta Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya’yı dönüştürecek Alanya’ya büyük katkıda bulunacak çok önemli bir eğitim kuruluşudur. Üniversitemiz Alanya’mız için büyük bir nimet. Sayın Rektörümüzün yapacağı çalışmalarda yalnızca ben değil bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarının idarecileri destek olacaktır” dedi.

Toplantıda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin yer sorun ile ilgili olarak Alanya Milli Emlak Müdür vekili Yakup Yıldız ve Alanya Orman İşletme Müdürü Cihan Yıkıcı ayrıntılı bir sunum yaptılar.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Üniversitenin Alanya’nın gelişmesine büyük katkısı olacağını belirtti. Belediye Başkanı Yücel Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin sorunlarının çözümü için her zaman olduğu gibi destek olacaklarını ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de Üniversitenin Alanya için önemli olduğunu belirterek katkılarının devam edeceğini söyledi.
Üniversite için belirlenen arazilerin tahsisi ve teslim işlemleri üzerindeki genel değerlendirmenin ardından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Üniversitenin sorunlarının çözümü için yapılan toplantıdan dolayı Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven teşekkür etti. Rektör Pınarbaşı toplantıdaki konuşmasında “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine yeni bölümler açılacak. Milli ve Manevi değerlere sahip çıkacak insanlar yetiştirilecektir. Hocalarımıza öğrencilere bir baba şefkati ile yaklaşacaklar ve sorunlarını anında çözümü kavuşturacaklardır. Üniversitenin sorunlarının çözümü için gösterilen bu ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi için yapılan toplantıya, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının idarecileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 13:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83