Yaşlıların dersleri başlıyor

Alanya eğitiminde bir devrim olan 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin ilk dersi başlıyor.

Yaşlıların dersleri başlıyor
2016 yılında Akdeniz Üniversitesinde kapıları aralanan 60+ Tazelenme Üniversitesi, ülkemizin ilk 60 yaş ve üzeri üniversitesi olarak tarih yapraklarında yerini aldığından beri bu ilham verici yolda hızla adımlıyor.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü 60+ Tazelenme Üniversitesi bu yıl İstanbul, Muğla, İzmir, Gaziantep ve Alanya kampüsleri ile yurda dağılmaya başladı.

Alanya HEP Üniversitesinde de öğrenciler özel olarak hazırlanılan Arkeoloji, Felsefe ve Sağlık Bilimlerinden; Ortopedi, Nöroloji, Üroloji, Biyoloji vb... dersleri ayrıca ladınlar için tamir atölyesi ve nefes terapisi dersleri, erkekler için kazak örmeden, aşçılığa kadar uzanan derslere katılarak aktif yaşlanmanın ve hayat boyu öğrenmenin en güzel örneklerini kamuoyuna sunmanın yanında kendini ve dünyayı keşfin her yaşta mümkün olduğunu kanıtlayacaklar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet D. Öner şu sözleri sarfetti:

60+ Tazelenme Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından hem yaşlanma sürecinde değişen psikolojik özellikleri hem de sosyal değişimleri dikkate alarak hazırlanmış bir projedir. Türkiye’de ilk örnektir, ama başka ülkelerde uzun süreden beri yaşlılar için üniversite olanağı mevcuttur. Üniversitemize katılan yaşlılar bir taraftan fert olarak bireysel gelişme sürecinde başarıyla ilerlemeye devam ederken diğer taraftan sayıları 9 milyonu aşan yaşlılara da örnek olarak, toplumsal bir katkının altına imza atacaklardır.
Yaşlılarımızı genç kuşaklara bir “model” olarak tasavvur ediyor, genç emsallerine hayallerinin peşinden gitme cesareti, dinamizm ve öğrenme tutkusu aşılayacaklarını bekliyoruz. 
Gönüllü akademisyenlerimizin, doktorlarımızın öğrencilerimizin sorularını odak noktasına alarak hazırladıkları müfredat dahilinde verdikleri ücretsiz, yaş dostu ve cinsiyetsiz eğitim programımız ile tüm yaşamı kapsayan yaşlanma olgusuna yeni bir yapı, yeni anlamlar, yeni hedefler katan özgün eğitim programımızı oluşturduk.
Bir taraftan da yaşlılığın olumsuz yönlerini göz ardı etmemeye kararlıyız. Toz pembe bir yaşlılık görüntüsünden hareket ederek kendimizi aldatmaktan sakınıyoruz. Yönetilebilir bir süreci tasarlamak adına risk ve avantajları da korkusuzca tartışıyoruz. Tam da bu hedef ve değerlerle 16 Ekim 2017 tarihinde saat 17.00 de yeni Eğitim - Öğretim yılımızın açılışını yaparak AHEP Üniversitesinin tarihine bir not daha düşeceğiz.
Bu önemli günde katılımınız ve desteklerinizin ülkemizin yaşlılık ve yaşlanma çalışmaları adına arz ettiği önemi hatırlatarak teşekkürlerimizi sunarız.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 11:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83