Yücel'in eğitim yatırımı dudak uçuklattı

Alanya Belediyesi’nin 3 yılda eğitim yatırımları ile çağ atladığını belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eğitime desteğin 20 milyonu geçtiğini vurguladı.

Yücel'in eğitim yatırımı dudak uçuklattı
“Alanya Belediyesi öyle bir duruma geldi ki kendi yatırımlarının dışında, eğitim yatırımlarına da el attı. Artık okullar yaptıran, yurtlar, kreşler yaptıran bir belediyeyiz” diyen Başkan Yücel, yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ DİĞER YEREL YÖNETİMLERİN KAT BE KAT ÜSTÜNDE

Alanya Belediyesi’nin eğitim yatırımlarının diğer yerel yönetimlerin kat be kat üstünde olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Yücel, “Alanya Belediyesi olarak en önemli önceliğimiz eğitim. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için eğitimle ilgili hizmet ve yatırımlarımıza ciddi bütçeler ayırıyoruz. Payallar Mahallesi’ne Çok Programlı Anadolu Lisesi yaptırıyoruz, maliyeti 6 milyon TL’yi geçiyor. Mahmutlar – Kestel arasına yeni bir okul yaptırıyoruz, teknik lise; maliyeti ise 4 milyon TL. Kırsaldaki kız öğrencilerimizin barınak sorununu çözen Oba Kız Yurdumuz 5 yıldızlı otel konforunda. Yapımı 5- 5.5 milyon TL’yi buldu. Kuzey Alanya’ya 250-300 öğrenci kapasiteli kreş yaptırıyoruz. Projesi hazır, yaz ortasında inşaatına başlayacağız.” dedi.


87 OKUL İÇİN 4.5 MİLYON TL HARCANDI

Milli Eğitim’e bağlı 87 okulun tamamının çevre düzenlemesi, spor alanı ve tadilatının Alanya Belediyesi tarafından yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Merkez ve kırsal bölgelerde bulunan okulların çevre düzenlemesi ve tadilatını gerçekleştirdik. 87 okulun tamamının çevre düzenlemesi, spor alanı ve tadilatı gerçekleştirdik. 3 yılda okullarımıza 4.5 milyon TL harcama yaptık.” şeklinde konuştu.


HAYATE HANIM’A NE YAPTIYSAK TIRILAR’A DA AYNISINI YAPTIK

Alanya merkezde Hayate Hanım İlkokulu’na ne yapıldıysa kırsaldaki Tırılar’a da aynısının yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sadece Tırılar’a 265 bin lira harcayarak, voleybol, basketbol sahası, tenis, futbol sahası, banklar ve çocuk oyun grupları yaptıklarını kaydetti. Okulun çevre düzenlemesiyle birlikte dört dörtlük bir okul olduğunu vurgulayan Yücel, Tırılar Okulu gibi birçok okula önemli hizmetler kazandırdıklarını söyledi. “Önceliğimiz eğitim” diyen Belediye Başkanı Yücel, eğitim ile ilgili yatırımlara ve okullara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 12:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83