Z Kuşağı ALTSO'da anlatıldı

ALTSO Akademi’nin 2018 yılı birinci dönem kişisel gelişim programları kapsamında ‘Z Kuşağı’ semineri ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere ALTSO üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Z Kuşağı ALTSO'da anlatıldı
ALTSO Akademi’nin 2018 yılı birinci dönem kişisel gelişim seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 17 Şubat 2018 Cumartesi günü ‘Z Kuşağı’ semineri ALTSO Konferans Salonu’nda düzenlendi. Profesyonel Yaşam ve Öğrenci Koçu Melike Seylan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, ‘Yeni nesille ilişkiyi derinleştirecek doğru iletişimin püf noktaları’ hakkında önemli bilgiler verildi. 

JENERASYON TEORİSİ NEDİR?

Eğitimin başında jenerasyon teorisi hakkında bilgiler veren Seylan,  jenerasyon terimiyle ilgili olarak “Bir kişinin dünya görüşünün, gelişiminin, kişinin doğduğu çağdan etkilendiğini iddia eder. Teoriye göre her bireyin değerler sistemi yaşamının ilk 10 yılında; aile, arkadaş, yaşadığı toplum ve kültür, doğduğu çağın belirgin niteliklerinden etkilenir. Bu teorideki veriler yaş gruplarına göre genellenmiştir. İnsan davranışları ve beklentileri teorideki genellemelerden farklılık gösterebilir” diye konuştu.  

Z KUŞAĞI NEDİR?

Sessizler, Nüfus Patlaması Kuşağı, X Kuşağı, Y Kuşağı ve Z Kuşağı’ndan oluşan jenerasyon çizgisi hakkında da bilgiler aktaran Seylan, sessizler kuşağını 1925-1945 yılları arasında doğanların oluşturduğunu söyledi. Seylan, “Sessizler kuşağında inanç sistemleri, ruhsal algıları ve sadakat anlayışları yüksektir” dedi. 1945-1960 yılları arasında doğanların ise nüfus patlaması kuşağını oluşturduğunu belirten Seylan, X ve Y kuşakları konusunda da katılımcıları bilgilendirdi.
Eğitimde daha sonra Z kuşağı hakkında bilgiler veren Seylan, bu kuşağın bir nevi teknoloji kuşağı olduğunu söyledi. Seylan, “Z kuşağı, sadıktır, duygusaldır, sanatsaldır, takipçidir, teknoloji uzmanıdır, interaktiftir” dedi.

ALTSO Akademi’nin 2018 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri 24 Şubat 2018 Cumartesi günü Cemile Çam Çelik’in konuşmacı olarak katılacağı ‘İş ve Özel Hayatta Denge’ semineriyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 10:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83