145 ÜLKEYE İHRACAAT GERÇEKLEŞTİ

Batı Akdenizli ihracatçılar, yılın geride kalan 9 ayında dünyanın dört bir yanında bulunan 145 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

145 ÜLKEYE İHRACAAT GERÇEKLEŞTİ
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdenizli ihracatçıların, yılın ilk 9 ayında dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Satıcı, “Antalya, Burdur ve Isparta illerinde üretilen tarım, sanayi ve madencilik ürünleri, Batı Akdenizli ihracatçılar aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki 145 ülkenin halklarıyla buluşturuldu. Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Okyanusya’ya kadar olan coğrafyadaki ülkelere ihracat gerçekleştiren Batı Akdenizli ihracatçılar, bu şekilde bölge ekonomisinin dinamizmini sürdürmesine de destek oldu. Yakın coğrafyamızda bulunan Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri Batı Akdeniz ihracatının ana pazarlarını oluşturdu. Ancak Uzak Doğu ve Amerika kıtasında bulunan ülkelere de küçümsenemeyecek oranda ihracat gerçekleştirildi. Bölge ihracatında bir önceki yıla oranla gerileme yaşansa da 145 ülkeye ihracat gerçekleştirmek, bu ülkelerde varlığımızı sürdürmek Batı Akdeniz ihracatı adına gurur kaynağı oldu” dedi.

Batı Akdeniz’den 145 ülkeye gerçekleşen ihracatın verilerini de açıklayan Satıcı, “verilerde 71 ülkeye 1 milyon dolar ve üzeri ihracat gerçekleştirildiği görülüyor. 36 ülkeye 5 milyon dolar ve üzeri ihracat gerçekleştiriliyor. 10 milyon dolar ve üzeri 21 ülkeye ihracat gerçekleştirilirken,100 milyon doların üzerinde ihracat yapılan ülke sayısı ise 2. Bu ülkeler arasında İran’a gerçekleşen ihracatta dikkat çekici artış yaşanırken, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihracatta ciddi artış yaşanıyor. Dünyanın 145 ülkesine Batı Akdeniz’den ürün göndermek, bu ülkelerde bölge ürünlerin kabul görmesini sağlamak oldukça önemli. Bölge ihracatçısının bu ülkelerdeki etkinliğini artırması, pazar paylarında büyüme sağlaması gelecekte Batı Akdeniz ihracatını daha ileri noktalara taşıyacaktır. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği olarak, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) Projeleri, fuarlar ve alım heyetleri gibi organizasyonlarla bölge ihracatını geliştirmek için çalışmalarımız sürmektedir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 13:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83