'2018 ekonomisinin kilidi inşaat sektörü'

İnşaat Sektörü’nün, geçtiğimiz 2017 yılın da Ekonomiye olan itici gücünün çok yakından fark edildiğini belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “TUİK raporları ve verileri 2018 yılı için açıkladığı rakamlarla sektörümüzün ekonomide ki gücü ve katkısını bir kez daha ortaya koydu." dedi.

'2018 ekonomisinin kilidi inşaat sektörü'

İnşaat Sektörü’nün, geçtiğimiz 2017 yılın da Ekonomiye olan itici gücünün çok yakından fark edildiğini belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “TUİK raporları ve verileri 2018 yılı için açıkladığı rakamlarla sektörümüzün ekonomide ki gücü ve katkısını bir kez daha ortaya koydu. Bazı satışlarda bankalar ile olan problem ve yaşanan sıkıntıların sektörümüzün tümünü ilgilendiren bir konu olmadığını, yatırımcıların şehir hurafelerine değil gerçek veriler ve raporlarla ortaya konulan değerlendirmeleri göz önüne alarak bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. TUİK 2018 yılı için açıklamış olduğu veriler ile net bir şekilde; 2018 yılında İnşaat Sektörünün ekonomiye verdiği gücü rakamlarla ortaya koymuştur.” dedi

banner111
2018’in ilk aylarındaki hareketliliğin TÜİK verilerine yansıdığını, rapor ve verilere göre 2017 yılındaki satış rakamlarının, geçen yıla oranla 5,1 oranında artış gösterdiğini ve satılan konut sayısının 1 milyon 409 bin 320’yi geçtiğini söyleyen Karataş, bu artışta, devletin uyguladığı politikaların ve teşviklerin de payının büyük olduğunu kaydetti. Karataş şöyle dedi: " Bu nedenle diyoruz ki TUİK verilerinin ortaya koyduğu sonuca göre 2018 yılında da tıpkı 2017 de olduğu gibi çok büyük bir aksilik yaşanmaz ise hareketliliğin devam edeceği, ortadadır. Öte yandan yabancılar, ülkemiz de ve özellikle Antalya’ da, konut sahibi olma konusunda ki ilgilerine ve yatırımlarına hızla devam etmektedir. Yine TÜİK verilerine göre Türkiye genelin de Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Rusya Federasyonu ve Afganistan uyruklu yabancıların konut aldıklarını belirtmek isterim. Bu gelişme ülkemiz de yabancılara satışın artarak devam edeceğine, hem inşaat sektörümüze, hem de ülke ekonomimize katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 10:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83