2B ARAZİSİ OLANLARA ÖNEMLİ UYARI

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 2B arazilerinin satışı ve ödemelerini aksatanlar için süre 6 ay uzatıldı.

2B ARAZİSİ OLANLARA ÖNEMLİ UYARI

 Türkiye Varlık Fonu Kurulması ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına dair kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Kanunun 64’ncü maddesinde yer alan ve özellikle Antalya’da birçok vatandaşı ilgilendiren 2B arazilerinin satışı ve ödeme süresi 6 ay uzatılmış oldu. 

banner111
Türkiye’de en fazla 2B arazisinin bulunduğu şehirlerden birisinin Antalya olduğunu belirten AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, çıkan kanunla 2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı veya ödeme süresinin 6 ay uzatıldığını söyledi. Köse, “2B arazisi bulunan vatandaşlarımız 6 ay içerisinde başvuru yaparak bu arazileri alabilecek. Ayrıca, daha önce 2B arazilerini almak için başvuru yapmış fakat ödemelerini aksatmış olan vatandaşlarımız da yine 6 içerisinde başvuru yaparak, bu haklarını geri kazanabilecek. 26 Mart 2012 tarihinden sonra belediye ve mücavir alan sınırı dışında kalan yerler de bu kapsama alındı” dedi.

Antalya’daki iki mahalledeki taşınmazların da tescili halinde vatandaşlara satışının yapılacağını ifade eden Köse, “Aynı kanunun 65’inci maddesi de Antalya’mızı ilgilendiriyor. Döşemealtı İlçesi Kömürcüler Mahallesi ile Aksu İlçesi Atatürk Mahallesi’ndeki bazı alanlar da 2B kanunu kapsamına alındı. Bu iki mahallede bulunan taşınmazların tapu kayıt işlemlerine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi. Bu düzenleme ile iki mahalledeki orman arazisinde kalan arsaların satışı da yapılabilecek” diye konuştu.

Kömürcüler ve Atatürk Mahallesindeki vatandaşların uzun yıllardır bu talebi kendilerine ilettiklerini belirten Milletvekili Köse, “Sayın Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımız, bu iki mahalledeki vatandaşlarımızın hasretle bekledikleri kanunu çıkmasında büyük çaba harcadı. Çıkan bu kanunun Kömürcüler ve Atatürk Mahallelerindeki va

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83