5 yıl boyunca hibe desteği verilecek

5 yıl boyunca hibe desteği verilecek
Sulama sistemlerine 5 yıl boyunca yüzde 50 hibe desteği verilecek. Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, hibe desteği ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar'ın hibe desteği ile ilgili basın açıklaması:

Arazilerde veya kamu arazilerinden 10 yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler. Başvuru sahipleri, başvuruları kabul edilmesi halinde; hibeye esas mal alım tutarının %50’si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı, referans fiyat farkını ve toplam mal alım tutarına ait KDV’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdürler.

Hibe desteği tutarı ve oranı

Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon lirayı geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

Başvuru şekli, yeri ve zamanı

Başvuru dosyası, bireysel sulama sistemi alımlarını gerçekleştirmek amacıyla, güncel Uygulama Rehberinde yer alan başvuru formu ve eklerine uygun olarak hazırlanması gerekir. Bu Tebliğ kapsamında yapılacak başvurular; 2021 yılı için 1 Mart tarihinden başlayarak 30 gün içerisinde diğer uygulama yıllarında ise 1 Ocak tarihinden başlayarak 60 gün içerisinde, son başvuru tarihi mesai bitimine kadar, başvuru sahipleri tarafından dosya halinde tek nüsha olarak elden Antalya il müdürlüğümüze teslim edilerek yapılır.

Yatırımların tamamlanma süresi

Kabul edilen başvurulara ilişkin olarak başvuru sahibi ile il müdürlüğü arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, tarla içi damla sulama, yağmurlama sulama, mikro yağmurlama sulama, yüzey altı damlama sulama sistemlerine ilişin yatırımın 60 günde tamamlanması gerekiyor. Lineer veya Center Pivot sulama, tamburlu sulama, güneş enerjili sulama sisteminin ise, 90 günde alımı yapılan malzemelerin tarlada montajının tamamlanmış olması gerekir.Başvuruları kabul edilen başvuru sahipleri, değerlendirme sonuçlarının il müdürlüğümüz internet sitesinde ve duyuru panolarında yayımlanmasının son gününden itibaren on gün içerisinde, il müdürlüğü ile hibe sözleşmesi imzalamak zorunda olacaklar.

Üreticilerimiz bu destekten faydalanmak için ilçe müdürlüğümüze gelerek gerekli teknik destek ve bilgi alabilirler. Destekten yararlanmak için başvuru yapacak tüm üreticilerimizehayırlı olsun ”dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 22:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83