50 BİN HİBE İLE FABRİKA KURDU

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yüzde 50 hibe desteğiyle bir kadın girişimci tarafından kurulan zeytin salamura fabrikasında 250 ton zeytin işlenecek.

50 BİN HİBE İLE FABRİKA KURDU
Ulualan mevkiinde kurulan haseki zeytin salamura fabrikasının açılışına Gıda Tarım İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Bölge Müdürü İzzet Taş, BYGM İl Müdürü Esin Diler, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İşletme sahibi Havva Taşbaş davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, Haseki’nin ilk demek olduğunu belirterek, “Ben Antalya'da bu tesisi kuran ilk firmayım. Temizlik şirketini de Manavgat'a ilk kuran bendim. Çok şükür Allah’a arkamdan gelenler oldu. İnşallah bu tesislerde çoğalacaktır. Şu anda Manavgat'tayız ama hedefimiz Antalya, Türkiye ve dünyaya açılmak. Zeytinin Türkiye'de 500 bin yıllık bir geçmişi var. Maalesef Antalya ise çok geride kalmış bir durumda. Antalya'nın Tavşan yüreği zeytininin adını duyurup zeytin denince akla Antalya'yı getireceğiz. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklemesi programı kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan bu işletme teknolojik olarak Türkiye’nin sayılı tesisleri arasındadır" dedi.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, hibe desteğiyle ilgili, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan kırsal kalkınma yatırımları yüzde 50 hibe desteği ile ilçemizde 766 adet ekipman alındı. Ayrıca 5 zeytinyağı fabrikası 2 susam, 2 süt ve süt ürünleri tesisi 1 et ve et ürünleri tesis olmak üzere toplam 10 tesise destek verildi. 11’incisini açtığımız Haseki salamura tesisin ilçemize kazandırılması önemlidir. Haseki Zeytin Salamura fabrikasında 250 ton zeytin işlenecektir. İlçemize önemli bir katma değer sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Antalya’da 120 tesis yapıldığını ve hizmete açıldığını belirten Gıda Tarım İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Bölge Müdürü İzzet Taş da, “Bunun karşılığında Tarım bakanlığı olarak 55 milyon liralık hibe desteği sağladık. Makine ve ekipmanla birlikte yaklaşık 800 projeye destek vermiş olduk. Manavgat ilçemizde de 766 makine ekipman ve 11 tane tesise destekle birlikte 5 milyon liralık hibe gerçekleşmiş durumda. Bir kadın girişimci olarak Havva hanıma teşekkür ediyorum. Antalya’mıza olmayan salamura tesisini kazandırdı. Bundan sonra ihracata kadar gideceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Haseki Zeytin Salamura fabrikasının açılış kurdelesi Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın duasının ardından törene katılan yetkililer tarafından kesildi ve fabrika gezildi.




Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 10:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83