'Alanya coğrafi işaretlerin neresinde?'

'Alanya coğrafi işaretlerin neresinde?'
Alanya, doğusunda, batısında ve kuzeyinde bir koruma kalkanı gibi yer alan Toros Dağları sayesinde kışın iç kısımlardan gelen soğuk hava ve rüzgârlardan korunmakta ve yöremizde yıllık gözlenen en düşük sıcaklık Ocak ayında 12°C altına düşmemektedir. Ayrıca yörede denizin de yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır. Bunların neticesi olarak Alanya yöresi tam bir mikro-klimaya sahiptir.

Bu iklim özellikleri sayesinde Alanya ve çevresinde verimli olarak yetiştirilmekte olan Fuerte cinsi Avokado ve Yenidünya meyveleri için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, 2015 yılında coğrafi işaret tescili başvurusunu yapmış ve 2018 yılında süreci tamamlayarak iki ürün için Alanya adı altında coğrafi işaret tescilini almıştır.

Coğrafi İşaret Tescili, yöresel ürünlerin hukuki değerlerin korunması, sosyal ve ekonomik değerinin arttırılması için yapılması gereken en önemli adımdır. Alanya olarak bu adımın ardından Coğrafi İşaretlerin Kırsal Kalkınma ve ürünlerin sosyal ve ekonomik değerine katkı sağlamak amacıyla izlenmesi gereken rotanın çizilmesi ve konu hakkında bölgemizde farkındalık yaratılması önemlidir.

Bu amaçla ALTSO ev sahipliğinde bir seminer programı düzenleniyor. “Alanya Coğrafi İşaretlerin Neresinde?” konulu seminer programında yöresel ürünlerin coğrafi işaret ile tescil edilmesinin Alanya’mızın Tanıtımına, Ekonomik Kalkınmasına sağlayacağı katkılar ve coğrafi işaretlerin ürünlerin Pazar payının geliştirilmesi için izlenecek yol hakkında değerli bilgiler ve örnek uygulamalar tüm yönleri ile ele alınacaktır. Seminerde konunun uzmanı Akademisyenler ve Türkiye çapında iş dünyasından temsilciler bilgilerini ve tecrübelerini aktaracaklardır.

19 Aralık 2019 Perşembe günü saat 09:30’da başlayacak olan Seminer ALTSO 4. Kat Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 10:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83