'Alanya ile her türlü işbirliğine hazırız'

KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Alanya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

'Alanya ile her türlü işbirliğine hazırız'
Alanya'yı ziyaretinde konuşan KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, "KKTC olarak ekonomimizi güçlendirmek ve Akdeniz'in kıyıdaş destinasyonlarındaki kardeşleriyle ilişkilerimizi sıklaştırmak isteriz" dedi. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram,  çeşitli temaslarda bulunmak üzere Alanya'ya geldi. Beyazbayram önce Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Beyazbayram, gelmeden önce yabancılar meclisini araştırdığını ve bunun Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.Beyazbayram,  "Bu meclis size de Kıbrıs'a da örnek teşkil edebiliyor. Özellikle Girne için. Orada tüzükte yerleşik ifadesi özellikle vurgulanıyor. Bizde büyük oranda İngiliz, Rus, Almanlar,  eski Sovyet cumhuriyetlerinden yaşayan mülk edinmiş vatandaşlar var. Bunun yanında öğrenciler var. Bizde de yerleşik yabancılar fazla. Biz de her zaman bürokrat olarak ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak isteriz" dedi. Yabancılar Meclisi Başkanı Karaoğlu da yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. 

'ALANYA'NIN DEĞERİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ'
Beyazbayram daha sonra Başkan Yücel ile bir araya geldi. Başkan Yücel,  "Alanya'nın değerini daha iyi anlıyoruz. Alanya çok dilli, dinli, dünyanın en güzel, huzurlu şehirlerinden birisi. Bunu her zaman söylüyorum" diye konuştu. 
'İŞ BİRLİĞİ İKİ TARAFA KATKI SAĞLAYACAK'
Beyazbayram sonra Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti. Burada AGC Başkanı Gaye Coşkun ve yönetim kurulu ile buluşan Beyazbayram, "KKTC Başkonsolosluğu'nın burada açılmasına müteakip ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.  Alanya bizim için önemli bir ilçe olamakla birlikte Kıbrıs'a yakın destinasyon ve yakın ulaşım imkanı sağladığı için önem atfediyoruz. AGC'de bulunmam bir onurdur. Kıbrıs ekonomisinin önde gelen sektörlerinden turizm, eğitim ve tarımda en uygun iş birliği yapabileceğimiz en uygun yerlerden birisi Akdeniz Bölgesi. Biz KKTC olarak ekonomimizi güçlendirmek ve Akdeniz'in kıyıdaş destinasyonlarındaki kardeşleriyle ilişkilerimizi sıklaştırmak isteriz. Bu iş birliği iki tarafa da çok katkı sağlayacaktır. Karşılıklı tecrübelerimizden yararlandığımızda zaman kazanmış oluruz. Her zaman iş birliğine, birlikte projeleri hayata geçirmeye hazırız" dedi. 
'ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ'
Coşkun,  "Biz vatan kardeşiyiz. Kıbrıs bize uzak değil. Bu iş birliğinin güçlenmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2019, 18:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83