ALANYA KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

Alanya Belediyesi’nin Toslak Mahallesi’nde hayata geçireceği Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nde son aşamaya gelindi. Alanya Belediyesi ile Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (CLK) arasında güneş enerji santralinin bağlantı protokolü imzalandı. Artık ihale ve sahada kurulum çalışmaları başlayacak. Başkan Yücel, “Akdeniz Bölgesi’nde bu büyüklükte güneş enerjisi santralini hayata geçiren ilk ve tek kamu kurumu olmak bizlere gurur veriyor.” dedi.

ALANYA KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

 Alanya Belediyesinin Toslak Mahallesi’nde hayata geçireceği Güneş Enerji Santrali (GES) ile ilgili Alanya Belediyesi CLK Akdeniz Bölge Müdürlüğü ile bağlantı sözleşmesi imzalandı. Belediye Encümen Salonunda gerçekleşen imza törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, CLK Müşteri Müdürü Pervin Acar, Üretim Tesisleri Yöneticisi Neslihan Özer ve  CLK Alanya İşletme Yöneticisi Yunus Başarı katıldı.

banner111
“AKDENİZ BÖLGESİNİN EN BÜYÜK SAHA PROJESİ” 

Protokol ve daha sonraki süreçler hakkında bilgi veren CLK Üretim tesisleri Yöneticisi Neslihan Özer, “Bağlantı anlaşmasını imzaladıktan sonra prosedür kısımlarını geride bırakıyoruz. Bu anlaşmayla sahada kuruluma başlamanın ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. 2 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Bu projenin kısa sürede bitirileceğini inanıyoruz. Alanya’da şu ana kadar devreye girmiş hiçbir saha uygulamamız yok. Sizinle birlikte saha uygulamamız devreye girmiş olacak.”diye konuştu.

“YILSONUNA KADAR ÜRETİME GEÇECEĞİZ”

İmza töreninde konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ”Yaklaşık 16 aylık bir mücadelenin ardından projenin son aşması olan bağlantı sözleşmesini Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi’yle imzaladık. Akdeniz Bölgesi’nde güneş enerjisi santralini hayata geçiren ilk ve tek kamu kurumu olmak bizlere gurur veriyor. Bu çalışmalar Alanya Belediyesi’nin geleceğe dönük yatırımlar ve işler yaptığını kanıtıdır.” Dedi.

 “KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ”

Bu anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen Başkan Yücel, “Şimdiden Alanya’mıza ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu projemizi 3 aylık süreçte ihaleye çıkartıp yer teslimini yaptıktan sonra yılsonuna kadar inşallah kendi elektriğimizi kendimiz üreten ve tasarrufunu sağlayan bir belediye olacağız. Bu kısa zaman zarfı içinde Alanya Belediyesi olarak bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İLK ETABTA 3 MW ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLECEK

CLK Müşteri Müdürü Pervin Acar ise, Akdeniz Bölgesi’nde 3 megavat gibi büyük bir güçte ilk defa bir belediyeyle bağlantı anlaşması imzaladıklarını ifade ederek, “Bir kamu hizmeti olduğu için bizlerde çok mutluyuz. Hem Alanya Belediyesi’ne hem de halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.  






Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 09:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83