Alanya markalı ürününü 13 ülkeye ihraç ediyor

Alanya markalı ürününü 13 ülkeye ihraç ediyor
Alanya’da 1990’da Oba Kuruyemiş ismiyle Ethem Kaygısız ve Sayit Kaygısız kardeşler tarafından kurulan firma 20 yıl içinde genişlettiği ürün yelpazesini genişleterek dünyaya açıldı. Gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında büyüyerek ‘Sevilen’ ve ‘Alanya’ markaları ile kuruyemiş sektöründe söz sahibi olan işletme 4 yıldır ihracat şampiyonu oluyor. Artan sert rekabet koşullarına rağmen yeni pazarlara katıldıkları fuarlar ve referanslar sayesinde ulaşan firmanın ortak ve genel müdürü Vedat Kaygısız, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından kendi sektöründe 4 yıldır "En Başarılı İhracatçı" ödülünün layık görüldüğünü bu yılda aynı başarıyı yakalayacaklarını söyledi.
Ethem Kaygısız, kardeşi Sayit Kaygısız oğlu Vedat Kaygısız tarafından geniş üretim bandında tüm kuruyemiş çeşitlerinde üretim yapılabilen bir fabrikayı bünyesinde bulunduran Sevilen Kuruyemiş, 2 milyon dolar seviyesinde ki ihracat hacmi ile 2019’da ihracat şampiyonu olmayı bekliyor. Cikcilli Mahallesinde üretimin yapıldığı fabrikada ‘Sevilen’ ve ‘Alanya’ markalarıyla üretim yapan, yurtiçi ve yurtdışından gelen talepler doğrultusunda diğer kuruyemiş firmalarına da siparişi veren firmanın markasıyla satışa hazır ambalajlı kuruyemiş tedarikçiliği yapan işletme kuruyemiş dışında talebe göre lokum, kahve ve meyve aromalı çay üretmekte. Oba kuruyemiş ürünleri insan sağlığı ve doğanın korunmasına verdiği önem gereği, çağın en son teknolojisi ile hijyenik bir ortamda özel fırınlarda kavrularak modern makinelerde paketlenmekte.

‘SEVİLEN’ VE ‘ALANYA’ Markası DÜNYA’YA AÇILDI

Alanya’dan Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, ABD, Kanada, Danimarka, İsveç, Norveç, Hollanda, İsviçre, Belarus ve Katar’a ihracat yaptıklarını ve ürünlerinin çok sayıda işletme tarafından tüketiciye ulaştırıldığını belirten şirket genel müdürü Vedat Kaygısız, “Alanya’da perakende sektöründe faaliyetimizi sürdürürken müşteri ve dostlarımızın desteği ile 1 fabrikamızı kurduk. Geldiğimiz noktada ‘Sevilen’ ve ‘Alanya’ diye kendimize ait iki ayrı markamız var. Ürünlerimizi Anadolu’nun dört bir tarafından tedarik ediyoruz. Tarladan çiğ olarak gelen tüm ürünler, tesisimizde paketlendikten sonra Avrupa ülkelerinde satılıyor. Özellikle orta Avrupa ülkelerine ürünlerimiz gidiyor. Bunun yanı sırada Kanada ve ABD’de distribütörlüklerimiz bulunuyor. İmalatçılık oldukça zor, yoğun ilgi alaka istiyor. Biz aile olarak perakendecilikle başlayıp beraberinde üretimle devam eden 30 yıllık süreçte işimizin başındayız çünkü işimizi severek yapıyoruz. Rakiplerimizi ve piyasayı sık sık analiz edip bir gün sonra nasıl daha iyi olabiliriz onun hesaplarını yapıyoruz. Oba Kuruyemiş olarak üretmiş olduğumuz ‘Sevilen’ ve ‘Alanya’ markası gerek iç piyasada gerekse Orta Avrupa ve İngiltere başta olmak üzere ürünümüzün tüketildiği tüm ülkelerde pazarda ki yerini aldı. Belçika ve Almanya pazarı için yaptığımız bazı ürünler şuan pazarın lideri konumunda. Bu işi sevmek ve alakadar olmakla sağlandı. Tarladan tüketiciye ulaşıncaya kadar olan tüm aşamalarda ürün takibi yaparak başarıya ulaştık. İyi ürünü alıp, tazeliğini muhafaza ederek tüketiciye ulaştırabiliyorsak başarıyı sağlıyoruz”.


EN BAŞARILI İHRACATÇI ÖDÜLÜNÜ 4 YILDIR ALIYORUZ

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından kendi sektöründe 4 yıldır "En Başarılı İhracatçı" ödülünün layık görüldüklerini ifade eden Kaygısız, “Bu yılda dereceye gireceğimizi düşünüyoruz. Bunu ihracat sonrası satış desteği yaparak müşteri memnuniyetini sağlayarak elde ediyoruz. Her ay yurtdışında ki müşterilerimiz ziyaret edip yerinde inceleme ve pazar analizi yapıyoruz. Hem ürün hakkında hem talepler hakkında detaylı görüşme ve yerinde tespit yapıp varsa eksiklerimizi görme fırsatı buluyoruz. Bu sayede müşteri ve tüketici memnuniyetini yakalayıp her yıl şampiyonluğu elimizde tutuyoruz. Bundan sonraki hedefimiz daha büyük, son 4 yılın şampiyonu olarak üretimden pazarlamaya kadar buna özen gösteriyoruz.

‘ALANYA’ MARKASINA SAHİP ÇIKIYOR

Alanya’nın öz markası olmamızı nedeniyle bu şehir bize sahip çıkıyor. Alanya Çekirdek ve Alanya Kuruyemiş ve Alanya Kahvesi olarak Avrupa’ya ihracatını yapıyoruz. Buralarda Alanya markalı ürünleri bulabiliyoruz. Girdiğimiz her evde aynı zamana Alanya’nın reklamını tanıtımını yapmış oluyoruz. Bu edenle şehirden ciddi destek alıyoruz. Allah herkesten razı olsun.

TAZELİK İÇİN SİPARİŞ GELİNCE ÜRETİME GEÇİYORUZ

Portföylerinde 35-40 farklı ürün bulunduğunu belirten Vedat Kaygısız, “Kuruyemişte ancak en çok satılan ürün, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, Antep fıstığı ve fındık olarak sıralanmakta. Kuruyemişçiler çekirdek ağırlıklı satıyor ancak, portföylerinde tüm ürünlerde bulundurmakta bizde aynı şekilde diğer ürünleri de bulunduruyoruz. Ürün çeşitliği ve gram çeşitliği anlamında makine parkurumuz hepsine uygun, 40 gramdan başlayarak 25 kilograma kadar paketleme yapıp satışa hazır hale getiriyoruz. Üretimde temel prensibimiz sipariş alınca üretim yapıyoruz. Dolayısıyla ürünlerimiz her zaman taze. Bu gün Avrupa’dan gelen sipariş gelse hemen üretime geçip 1 hafta 10 gün sonra ürünü müşteriye sipariş geldiği ülkeye teslim ediyoruz. Bu durumda tercih edilmemizde önemli bir unsur” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2019, 22:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83