ALANYA VE GAZİPAŞA BÖYLE KAZIKLANIYOR

Alanya Gazipaşa Havalimanı'nda fiyatlar el yakıyor. Antalya Havalimanı'na göre çok yüksek olan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar Antalya'yı tercih ediyor.

ALANYA VE GAZİPAŞA BÖYLE KAZIKLANIYOR
Açıldığı günden bugüne kadar büyük bir ivme yakalayarak hızla büyüyen Alanya - Gazipaşa Havalimanı'nda fiyatlar ateş pahası. Az olan uçuş sayıları ve yüksek fiyatlar nedeniyle havalimanını kullanmak isteyen vatandaşlar isyan ettiler. Fiyatların Antalya Havalimanı'na göre bu denli pahalı olması ise akılları karıştırdı. 

THY'DE 153 TL FARK

Türk Hava Yolları'ndan (THY) aldığımız iki örnekte Alanya Gazipaşa Havalimanı'ndan İstanbul Atatürk Havalimanı'na bugün alınan gidiş dönüş biletinin maliyeti vergilerle birlikte 381 TL. Aynı tarihlerde yine İstanbul Atatürk Havalimanı'na Antalya Havalamanı'ndan alınan gidiş dönüş bileti ise vergilerle birlikte vatandaşın cebine 228 TL olarak yansıyor. Aradaki 153 TL'lik farkın nedenini anlayamayan vatandaşlar yetkililerden fiyatlara acilen düzenleme getirilmesini istiyor. 

PEGASUS'DA DURUM FARKLI DEĞİL

Pegasus Hava Yolları'na ait verilerde ise durum pek de farklı değil. Alanya - Gazipaşa Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidiş dönüş biletin maliyeti en ucuz uçuşlar baz alınırsa 188 TL iken Antalya'dan yine İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidiş-dönüş biletin maliyeti 108 TL. Pegasus Hava Yolları'nda da 80 TL gibi azımsanamayacak bir fark göze çarpıyor.

Yetkililer uçuş sayılarının artmasının ardından bu durumun biraz olsun düzeleceğini söyleselerde bu fiyatlarla vatandaşlar şimdilik uçuş için Antalya'yı tercih etmeye devam edecek gibi görünüyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 17:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83