ALTSO Başkanı Şahin'den dev organizasyon

ALTSO Başkanı Şahin'den dev organizasyon
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’in düzenlediği “Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent Alanya” toplantısı Alanya İskelesi’nde gerçekleştirildi. 11 ulusal televizyon kanalının canlı yayınladığı toplantıda tüm dünyaya Alanya’da güvenli ve sağlıklı turizm yapıldığı mesajı aktarıldı.
Toplantıda ayrıca, ALKÜ ile ALTSO arasında Konaklı Kongre Merkezi’nin Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Diş Hekimliği Fakültesi dersliklerine dönüştürecek protokol de bakanların huzurunda imzalandı.

Toplantıya, Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, AHEP Rektörü Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erkan Demirci, Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Tuba Vural Çokal, İl Turizm Müdürü İbrahim Acar, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya İl Alay Komutan Yardımcısı Albay Serkan Akbaba, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, fahri konsoloslar, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda yerleşik yabancı katıldı.


ŞAHİN: “BAKANIMIZA MİNNETTARIZ”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya’da gerçekleştirilen sağlıklı ve güvenli turizmden bahsetti. Covid-19 virüsünün Alanya’da yok denecek kadar az olduğuna vurgu yapan Başkan Şahin, “Korona virüs salgını nedeniyle ülkemiz ciddi bir sınavdan geçti. Bu sınavdan başarıyla çıktığımızı ve dünyaya örnek olduğumuzu övünerek söylüyoruz. Alanya’da dünyanın dört bir yanından insanların yerleştiğini düşününce salgının ilk günlerinde vaka sayılarının çok olacağı yönünde endişelerimiz vardı. Ancak çok şükür Alanya’mız bu sınavdan başarıyla geçti. Vaka sayımız yok denecek kadar az. Sağlıkla ilgili konularda ülkemiz çok ilerlemiş durumda. Gerçekte başta Cumhurbaşkanımıza ve değerli bakanlarımıza sağlıkla ilgili yaptıkları yatırımlar ve çalışmalarla ilgili teşekkür ediyorum. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da bu süreçte yurt dışında kalan vatandaşlarımızın ülkemize hızlı bir şekilde gelmesini sağladı. Biz tekrar bakanımızla Alanyalı olduğu için gurur duyduk. Alanya'mızda da bu mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımız oldu bizler de bakanımıza ulaşarak, o vatandaşlarımızın da Alanya'ya ulaşmasını sağladık. Bu salgının alınan ve alınacak tedbirlerle kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum. Dünyanın en güzel tesislerinin yer aldığı Alanya'mızda Covid-19 virüsü yok denecek kadar azdır” dedi.


“TURİZM ÇALIŞANLARI UNUTULMADI”
Şahin, konuşmasında turizm çalışanlarını da unutmadı. ALTSO Başkanı açıklamasında; “İş insanlarımız kadar fedakar turizm çalışanlarımızı da unutmamız lazım. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında 140 Bin olan SGK’lı sayısının bu yılın aynı döneminde 60 Bine kadar düştüğünü görüyoruz Bu konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.

ŞAHİN; “ALANYA ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ BİR KENT”
Tüm dünya vatandaşlarının Alanya’ya olan ilgisine de dikkat çeken Şahin, “2019 Yılı sonu itibariyle 80 ülkeden 6590 kişi Alanya’mızdan gayrimenkul almıştır. Bu rakam toplamda ise 102 ülkeden 45,756 kişi olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca yine 2019 yılı itibariyle 48 ülkeden toplam 27,819 kişinin ikamet aldığını görmekteyiz. Bununla birlikte odamıza kayıtlı bine yakın yabancı sermayeli şirket olduğunu da söylemek isterim. Bu rakamlar Alanya’mızın ülkemizin sosyo ekonomisi açısından ne kadar büyük önemi olduğunu da ortaya koymaktadır” dedi.

Başkan Şahin’den sonra konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Alanya dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Her zaman en güvenli şehir diye göğsümüzü gere gere söyleyebiliyoruz. Vatandaşlarımızda bunun önemini anladı. Normalleşmeye doğru giderken hassasiyetlerimizi ve değerlerimizi koruyarak bu kritik süreçten çok iyi çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.
,

VALİ YAZICI: ‘ANTALYA’MIZA HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM’

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise, Antalya'nın dünyanın en güzel ve en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi olduğunu belirterek, “Dünyaya açılan pencere olan Antalya'mıza görev alıp hizmet etmekten gurur duyuyorum. İnşallah bu şehirde turizme çıkan bütün yollara katkı sunacağız. Bugün Alanya ve Antalya'nın turizme hazır olduğunu konuşuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm bakanlıklarımız, valiliklerimizin ve STK'larımızın özenli ve dikkatli çalışmalarıyla bu süreci en iyi yöneten ülkelerin başında geliyoruz, bununla da gurur duyuyoruz. Antalya'da bu süreçte en riski yerlerden birisiydi ancak alınan tedbirler neticesinde şuanda dünyanın en güvenli kenti durumundayız. Gazipaşa'dan Kaş'a kadar güvenli bir şekilde misafirlerimizi ağırlayabileceğimizi taahhüt ediyorum” diye konuştu

ÇAVUŞOĞLU: “ŞAHİN’İ TEBRİK EDİYORUM”
Bu başarılı etkinliği gerçekleştirmesi nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e tebrik eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasında Antalya ve Alanya’nın turizmde çok güvenli bir şehir olduğunu aktardı. Çavuşoğlu, “Korona virüs başladığı günden itibaren devletimizin aldığı tedbirlerin yanında valiliğimizin ve yerel yönetimlerin yanında aldığı tedbirler sayesinde bölgemizin de rakamlar gösteriyor, turizm açısından ne kadar sağlıklı ve güvenli olduğunu anlatmak için beraberiz. Bu dönemde tedbirini iyi alan ve korona sonrasına kendini iyi hazırlayan, sorun zamanına da ekonomisini ayakta tutabilen ülkeler gelecekte de en önde olacak. Yani büyümede, istikrarda ve ekonomik başarıda en önde olacak, turizm de buna dahil olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha korona dünyada başlar başlamaz ülkemize henüz gelmeden de aldığımız tedbirler sayesinde koronayla mücadelede en başarılı ülkelerden bir tanesi olduk. Bugün dünyada en iyi sağlık sisteminin alt yapısına sahip ülkelerden bir tanesiyiz. Bunu sadece hastane, hastane yatak sayısı ya da doktor kalitesi, ya da hastanelerdeki teknik cihazlar kalitesinden söylemiyorum. Dünyada en önde gelen bir tanesi olduğumuzu herkes gördü. Şimdiden sağlık turizmiyle ilgili bunların faydasını görmeye başladık. Yaptığımız yatırımların da kat be kat fazlasını sağlık turizmi yöntemiyle inşallah elde edeceğiz” dedi.

ERSOY: “HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, yeni normalleşme süreciyle birlikte hızlı bir şekilde iç ve turizm için çalışmalara başladıklarını aktardı. Bakan Ersoy, "Türkiye'nin yıllar süren sağlık altyapısına yapmış olduğu detaylı yatırımların meyvesini pandemi döneminde test etmiş olduk. Bu yatırımların olumlu sonuçlarının cevabını aldık. Yeni normalleşme süreciyle birlikte önce iç turizm sonra dış turizm olmak üzere çalışmalara başladık. Sağlık Bakanlığımız 1 Haziran'dan itibaren 12 bölgedeki toplam ve günlük yeni vaka sayılarını açıkladı. Bu bağlamda özellikle Türkiye'nin turizm şehirlerinde vakalar, diğer ülkelerle kıyaslandığında en az vakanın olduğu yerler" dedi.

PROTOKOL İMZALANDI
Toplantının ardından ise ALKÜ ile ALTSO arasında Konaklı Kongre Merkezi’nin Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Diş Hekimliği Fakültesi dersliklerine dönüştürecek protokol de bakanların huzurunda imzalandı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan tarafından imzalanan protokole Bakan Çavuşoğlu ve Ersoy’un yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın ile Tuğba Vural Çokal şahitlik etti.

Bakan Çavuşoğlu ve Ersoy Alanya’da yükseköğrenimin gelişimine katkıları nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i tebrik ettiler. Başkan Şahin de söz verdikleri gibi Konaklı Mahallesi’ne bir fakülte ve yanında yüksekokulun kazandırılmasına vesile olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, Konaklı’ya açılacak bölümlerde ilk etapta 1300 öğrenci olacağını ve bu sayının her yıl artacağını belirterek, “Konaklı Mahallemizin sosyo ekonomik gelişimine katkı yapmaktan memnunuz. İnşaat çalışmalarını üstlendik. ALKÜ Rektörümüz ile uyum içinde yükseköğrenimin yaygınlaşması için işbirliğine devam ediyoruz” dedi.

ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan da ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in her fırsatta üniversiteye katkı yaptığını ve kendisine teşekkür ettiklerini ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2020, 16:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83