ALTSO'da Kırsal Kalkınma zirvesi

ALTSO tarafından Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü ve Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nün destekleriyle organize edilen Kırsal Kalkınma Destekleri toplantısı, ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

ALTSO'da Kırsal Kalkınma zirvesi
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, göreve geldikleri günden bu yana Alanya’nın 3 ana sektörü turizm, tarım ve inşaat alanlarında çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Hayata geçirdiğimiz ve takip ettiğimiz projeler içerisinde tarım sektörüne yönelik çok önemli çalışmalar var. Özellikle toptancı hali konusunda sektör temsilcileri ile birlikte çok önemli bir süreci geride bıraktık. Alanya hal projemiz 11 Ekim günü ihaleye çıktı. Çok yakında Yüce Allah’ın izniyle ilk kazmanın da vurulmasını temenni ediyoruz. 2018 sonunda bu projenin tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN: “KENDİMİZE İLKE EDİNDİK”

Hayvancılığı geliştirmek için proje hazırlayacaklarını açıklayan Başkan Şahin, “Ticaret erbabını temsil ediyor olsak da kırsaldaki gelişmelere de katkıda bulunmayı kendimize ilke edindik. Kalkınmanın kırsaldan başlayacağına inanıyoruz. Kırsal alandaki kardeşlerimize yönelik bazı planlarımız var. Yakın gelecekte bunları kamuoyu ile de paylaşmayı planlıyoruz. Özellikle hayvancılığın ve hayvansal üretimin desteklenmesi konusunda proje hazırlayacağız” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN: “DESTEKLERDEN YETERLİ ÖLÇÜDE YARARLANILMADI”

Başkan Şahin, “Sektörde bizleri en çok üzen konu çiftçimizin ve kırsalda yaşamını sürdüren kardeşlerimizin kendilerine katkı yapacak kanunlardan veya tebliğlerden yeterince haberi olmamasıdır. Bölgemiz gerçekten de bugüne kadar  tarıma ve kırsal kalkınmaya yönelik teşvik ve desteklerden yeteri ölçüde yararlanmamıştır. Oysa tarım için elverişli iklim koşullarına sahip olan Alanya’mızda hububat, meyve ve sebze yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır. Son zamanlarda artarak gelişen tropik meyve yetiştiriciliği de ilçe ekonomisinde yerini almaya başlamıştır.  Özellikle muz yetiştiriciliğine olan ilgi   de bir hayli artmıştır. Mevcut üretimin yeni teknolojik imkanlarla geliştirilmesi ve yeni yatırımların artması hepimizin en büyük arzusudur. Tarım sektörü ilçemizde 3 lokomotif sektörden birisi olarak tüm ekonomik gelişmelerin ve faaliyetlerin itici gücü olmuştur” diye konuştu.
 
RÜZGAR: “TEBLİĞ GECİKMİŞTİ”

Başkan Şahin’den sonra söz alan Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar ise, “Ülkemiz büyük bir tehlike atlattığından dolayı yatırımlar gecikti. Bu tehlikeyi atlattıktan sonra ülkemizin daha çok gelişmesi için işlerimize yöneldik. Bu tebliğ de gecikmişti. Tebliğ yaklaşık 10 gün önce çıktı. Süresi kısa. 45 gün gibi bir süresi var. Buradaki amaç kırsal alandaki ekonomide sosyal kalkınmayı gerçekleştirmek. Bunun yanında bitkisel, hayvansal üretim, bunların işlenmesi, paketlenmesi, pazarlanması yönünde su ürünleri de dahil olmak üzere birtakım yatırımlar göz önünde bulunduruluyor” diye konuştu.
 
Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nden Gülsüm Çalıkoğlu ise, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı ile alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması hedeflenmektedir” dedi.
 
Çalıkoğlu ayrıca, önemli Kırsal Kalkınma Destekleri hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Çalıkoğlu, yeni tebliğin eski uygulamalara göre daha kolay uygulanabilir içerikte olduğuna dikkat çekerek, “Başvuru bile çok daha kolay. İnternet üzerinden kolaylıkla yönlendiriliyorsunuz. Bu projenin başvuru süresi 45 gün ve gelecek yıl sonunda tamamlanma şartı var” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83