ALTSO’DAN ÜYELERİNE KREDİ FIRSATLARI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Eximbank Antalya irtibat bürosu işbirliğinde, 21 Haziran 2016 Salı günü saat 15.30 da ALTSO üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ALTSO’DAN ÜYELERİNE KREDİ FIRSATLARI

 Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş (Türk Eximbank) Antalya İrtibat Bürosu işbirliği ile ALTSO ihracat ve turizm faaliyetlerinde bulunan ALTSO üyelerine yönelik, kredi ve sigorta programlarının anlatıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

banner111
Toplantıya, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, EXİMBANK Antalya İrtibat Bürosu Pazarlama Yöneticisi Ahmet Aydınlı, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda ALTSO üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Üye odaklı çalışma prensibimizden hareketle bölgemizde de kendisini yoğun biçimde hissettiren ekonomik krizin ardından yaptığımız çok sayıda çalışmaya bir yenisini daha bu toplantıyla ekledik” dedi.

ŞAHİN, “ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Dünya geneline yayılan global krizde ALTSO Yönetimi olarak esnafın yanında olduklarına değinen Başkan Şahin, “Bizler sivil toplum kuruluşları olarak asla bizim elimizden bir şey gelmez diye düşünmedik. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk günden elimizi taşın altına koyduk. Çeşitli çalışmalar yürüttük. Kahvaltı organizasyonları düzenledik. Rus vatandaşlarla ve odamıza kayıtlı yabancı sermayeli şirket ortaklarıyla istişare toplantılarında bir araya geldik” dedi.

Başkan Şahin, “Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak krizlerde yol gösterici olmak, esnaflarımızın sorunlarının çözümünde etkili olabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Yerel yöneticilerle ve hükümet mensupları ile sürekli görüşüp sorunları anlatıyoruz. Eğitimler ve bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Üyelerimizin görüşlerini ve taleplerini topluyoruz. Çünkü biliyoruz ki herkes kendi şehrinde yeterli çabayı gösterse sorunun üstesinden gelmek çok daha kolay olacaktır” diye konuştu.

Başkan Şahin, ayrıca ALTSO üyelerinin yararına olacak bu tür organizasyonlara devam edeceklerini söyledi.
Başkan Şahin’den sonra söz alan EXİMBANK Antalya İrtibat Bürosu Pazarlama Yöneticisi Ahmet Aydınlı, Eximbank’ın tarihçesi ve faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

AYDINLI: “13 İLDE İRTİBAT BÜROMUZ VAR”

Türk Eximbank’ın devlet tarafından resmi bir kuruluş olduğunu belirten Aydınlı, hedeflerinden bahsetti. Hedeflerinin 2023 yılı olduğunu ifade eden Aydınlı, diğer hedeflerinin de ihracatın geliştirilmesi, ihracatta çeşitliliğin arttırılması, pazar payının arttırılması ve güven sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye 13 ilde irtibat büroları kurarak birçok kişiye ulaşmayı amaçladıklarını belirten Aydınlı, Antalya irtibat bürosundan da hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. 2015 yılında 30 milyar dolar hacime ulaştıklarını söyleyen Aydınlı, ihracat kredileri, uluslararası krediler ve sigorta işlemleri konusunda bilgilendirme yaptı.

Kısa vadeli ihracat kredileri hakkında da konuşan Aydınlı, Reeskont Kredisi, Sevk Sonrası Reeskont Kredisi, İhracata Hazırlık Kredisi, Sevk Öncesi İhracat Kredisi, Katılım Bankaları Sevk Öncesi İhracat Kredisi, Dış Ticaret Şirketleri İhracat Kredisi konularında da katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı.
Toplantının son kısmında soru-cevap yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 17:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83