Ankara'da yerli muza çare aradı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Elvan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu ziyaret eden Alanya Ziraat Odası Başkanı Musluoğlu, Alanya muzundaki fiyat istikrarsızlığına neden olan çikita muza karşı önlem alınmasını istedi.

Ankara'da yerli muza çare aradı

 Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Alanya muzundaki fiyat istikrarsızlığı nedeniyle Ankara'ya çıkarma yaptı. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Mersin'in Anamur İlçesi Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile birlikte Ankara'ya giden Musluoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelerde bulundu. 

banner111


BAKANLARA YERLİ MUZ DOSYASI

İthal muzun kolisinin 9.5 dolara satılırken, 5 dolara düşmesi nedeniyle yerli muzun fiyatında düşüş yaşandığını belirten  Musluoğlu, "Türkiye'ye kaçak yollarla çikita muzun girmemesi yönünde Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş beye, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'a ve Alanyamızın onuru Mevlüt Çavuşoğlu'na bilgi verdik. Çiftçilerimizle ilgili hazırlanan dosyaları da kendilerine sunduk. Gayet olumlu bir ziyaretti ve muz konusunda tedbir alınması yönünde çalışma başlatıldı. Rusya konusunda da taleplerimiz oldu ve bu konularda da gerekli talimatları hem Başbakan Yardımcımız ve bakanlarımız ilgili bakanlıklara verdiler. Önümüzdeki günlerde hem muz, hem de Rusya konusunda önemli bir mesafe kat edeceğimize inanıyorum" diye konuştu. 

'ÇİFTÇİMİZİN EMRİNDEYİZ'

Alanya çiftçisinin hak ve hukukunu savunmak için ne gerekiyorsa onu yaptıklarını ifade eden Başkan Musluoğlu, "Çiftçimizin menfaati için Ankara'ya gidilmeyi gerekiyorsa, Ankara'ya, Antalya'ya gidilmesi gerekiyorsa Antalya'ya, Amerika'ya gidilmesi gerekiyorsa da Amerika'ya gidip, çiftçimizin sorununu da çözüyoruz. Biz her gün çiftçimizin emrindeyiz. Alanyalı üreticinin ekonomisine ekonomi katması içinde elimden geleni yapıyorum. Çok konuşmuyor, iş yapıyorum" dedi. 
  

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 07:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83