Antalya'dan bakana destek

Sektör temsilcileri bakan Pakdemirli'ye destek verdiler

Antalya'dan bakana destek
Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin çağrısını destekledi. Başkan Bahar, “Sayın Bakanımızın çağrısını destekliyoruz. Bu hem sağlığımız açısından hem de dışa bağımlılığımızın azaltılması ve yerli üreticinin desteklenmesi adına oldukça önemlidir” dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Türkiye’nin toplam protein üretiminde eksiği yok. Et yerine balık, tavuk, hindi yesek bu iş çözülecek” şeklindeki çağrısına, sektör temsilcilerinden destek geldi. Kanatlı ve hindi eti üretiminde uzun yıllardır faaliyet gösteren Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Sayın Bakanımızın çağrısını destekliyoruz. Bu hem sağlığımız açısından hem de dışa bağımlılığımızın azaltılması ve yerli üreticinin desteklenmesi adına oldukça önemlidir. Kırmızı et ithalatının durdurulup yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini çok kez ifade etmiştik. Hindi etinin ön plana çıkarılması talebimiz ile paralel bir anlam ifade etmektedir” dedi. 

KİŞİ BAŞI ET TÜKETİMİNİ ARTIRIR
Hindi eti tüketiminde yaşanacak artışın kişi başına düşen et tüketimini de artıracağına dikkat çeken Başkan Bahar, “Sektör temsilcileri olarak bizler de uzun zamandır aynı şeyi dile getiriyoruz. Hindi eti son derece sağlık bir besindir ve ülkemizin protein ihtiyacının karşılanmasında önemli bir role sahiptir. Bunu sadece bizler söylemiyoruz, sağlıklı gıda uzmanları da çok kez benzer açıklamalar yapmıştır. Türk halkı protein ihtiyacını genellikle dana, kuzu ve balık tüketerek karşılıyor. Hindi etinin sofralarımızda yer almasıyla birlikte kişi başına düşen et tüketimimiz de artacaktır. Bu da sağlımız açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu. 

KIRMIZI ETE GÖRE DAHA EKONOMİK
Hindi etinin faydalarından bahseden Başkan Bahar, “Hindi eti düşük yağ oranıyla kalp dostu, protein ve mineral deposu bir besindir. Dana etinden daha yüksek miktarda protein içerir. Normal bir hindi yemeğinde bulunan yağ, kırmızı etteki yağın yarısı kadardır. Hindi etinde en çok çinko bulunur, bu da bağışıklık sistemi, yaraların iyileşmesi, vücudun yağ, protein ve karbonhidratları sindirmesi için son derece önemli bir mineraldir. Çinko dışında hindi etinde fosfor, magnezyum ve siyah etinde de önemli miktarda demir bulunur. Hamileler için çok önemlidir ve anne karnındaki bebekleri doğum sakatlıklarına karşı korumaktadır. Bir porsiyon hindi eti günlük B12 ihtiyacını karşılamaktadır. Güçlü bir antioksidandır ve yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını geciktirmektedir. Ayrıca kırmızı ete göre çok daha ekonomiktir” ifadelerini kullandı. 

BAKAN PAKDEMİRLİ’Yİ ZİYARET ETTİLER
Sektörün öncü firmalarının üst düzey temsilcilerinden oluşan ‘Hindi Platformu’ ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret eden Başkan Bahar, “Sayın Bakanımız ile öğle yemeğinde bir araya gelme fırsatı bulduk. Öğlen yemeğinin mönüsünde tabii ki hindi vardı. Sayın Bakanımızla hindi etinin ülkemize sağlayacağı katma değeri istişare edip destek sözü aldık” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 11:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83