Antalya ekonomisi masaya yatırıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve her sektörden temsilcileri barındıran 49 Meslek Komitesi’nin üyeleri “Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı”nda biraraya geldiler. ATSO Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Üyeleri’nin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sektörel sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Antalya ekonomisi masaya yatırıldı
Milli İstihdam Seferberliği’nin konuşulduğu toplantının ilk bölümünde ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdür vekili Nejat Deniz ve İŞ-KUR Antalya Şube Müdürü Mustafa Akgül, ATSO Meslek Komitesi üyelerine hitap etti. Milli İstihdam Seferberliği ile ilgili bilgiler alan ATSO Meslek Komitesi üyeleri, konu ile yetkililerle değerlendirmelerde bulundular.

Ekonomi masaya yatırıldı

Programın ikinci kısmında Türkiye ve Antalya ekonomisi, Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin’in konuşması ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Erdem’in sunumu ile masaya yatırıldı. Antalya’nın 2016’da zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Başkan Davut Çetin, MİTT Moskova ve ITB Berlin Fuarlarındaki izlenimlerini ve gelecek sezona dair beklentilerini komite üyeleri ile paylaştı.

Antalya ekonomisine kredi desteği sağlandı

Aralık ayında yapılan bir önceki Meslek Komitesi Toplantısı’nın Antalya için ekonominin en kötü döneminde gerçekleştiğini söyleyen Başkan Davut Çetin, “Aradan geçen sürede TOBB öncülüğünde Nefes kredisi desteğimiz gerçekleşti. Hükümetimiz bunu model alarak KOSGEB kredilerini geliştirdi. KOSGEB kredilerinden kentimizde 20 bine yakın işletme yararlandı. Nefes kredisi Türkiye çapında 5 milyarlık bir paketti. KOSGEB kredisi de 11 milyar lira civarında bir kredi hacmi yarattı. Antalya bu kredi paketlerinden 1 buçuk milyara yakın bir pay almıştır” ifadelerini kullandı.
Kredi desteklerinin, vergi indirimlerinin ve prim ödemelerinin ertelenmesinin zor dönemde esnafa bir miktar nefes aldırdığını kaydeden Başkan Çetin, gelecek sezona dair turizmde Rusya ve Ukrayna pazarında önemli bir yükseliş beklediğini, Avrupa pazarında ise yaşanan gerginliklerin rakamlara yansıyacağına dair endişelerini paylaştı.

Antalya Kültür Sanat’taki yeni sergiler görülmeli

Konuşmasının sonunda Antalya Kültür Sanat’ta yeni sergiler açıldığını belirten Başkan Davut Çetin, “Antalya Kültür Sanat'ta Pera Müzesi, Suna İnan Kıraç Vakfı desteğiyle iki yeni sergi açtık. Sergilerin birisi Osmanlı tarihi, diğeri Antalya tarihi üzerine. Her iki sergi de mutlaka görülmeli. Açılışa katılamayan arkadaşları 3 Eylül’e kadar bu iki güzel sergiyi görmeye davet ediyorum” dedi.

Toplantı, meslek komiteleri arasında iletişimi kuvvetlendirmek, işbirliği olanakları sağlamak üzere kurgulanan bir program ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83