Antalya OSB'den sanayicilere yeni nesil ihracaat hizmeti

Antalya OSB'den sanayicilere yeni nesil ihracaat hizmeti
Antalya OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Ali Bahar, “Sanayicimize sağlayacağımız inovasyon ve istihbarat altyapısı ile ülkemize ve milletimize daha fazla fayda yaratacağız” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi firmalarının ihracat potansiyelini artırmak amacıyla kurulan Antalya OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleşen tören ile hizmete açıldı. Törene, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Ergin Civan, Bölge sanayicileri, kamu kurum ve kuruluşları ile iş dünyasının önde gelen temsilcileri katıldı.
POTANSİYEL MÜŞTERİLER TESPİT EDİLECEK
Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan Antalya OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış veya ihracat kapasitesini artırmak isteyen Bölge firmalarına danışmanlık hizmeti verecek. Merkezde görevli uzmanlar, firmaların ürünlerine ilişkin hedef pazar ve müşterileri tespit edip, potansiyel müşterilere ulaşmalarını sağlayacak. Ayrıca firmaların ekonomik hammadde ithalatı yapabileceği ülke ve tedarikçiler araştırılarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi konusunda kaynak oluşturacak. Türkiye’deki sayılı merkezlerden biri olan Antalya OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, uluslararası kurum ve kuruluşların açtığı ihaleleri de araştırıp talep eden Bölge firmaları ile paylaşacak.
AMACIMIZ DOĞRU BİLGİYE ULAŞMAK
Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, ekonomik kalkınma ve yüksek milli gelire sahip olmanın ihracat ile mümkün olacağını belirterek, son dönemde dünya ekonomisine damgasını vuran en önemli iki dinamiğin küreselleşme ve inovasyon olduğunu söyledi. Doğru bilginin, ihracatta en az inovasyon kadar önemli bir kaynak olduğuna dikkat çeken Bahar, “Güvenilir kaynaklara erişim sağlayamaz, dolayısıyla da pazarımız hakkında doğru bilgiler edinemezsek, doğru bir stratejiyi kurgulayamayız, hedefimizden saparız. Dış Ticaret İstihbarat Merkezini kurmamızdaki en büyük amaç sanayicilerimizi doğru bilgi ile buluşturmaktır” dedi.
İNOVASYON VE İSTİHBARAT BİR ARADA
Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin, Antalya OSB Teknopark’a önemli bir tork sağlayacağını aktaran Bahar, “Teknoparkımız ile bölgemizde inovatif bir dönüşümün yaşanacağından eminiz. Ürettiğimiz katma değerin artacağını ve bu sayede yeni ihracat kapılarının aralanacağını düşünüyoruz. Ar-Ge aşamasında olan bir ürün için, belirlediğiniz hedef pazarlar hakkında doğru bilgiye ulaşmak, Ar-Ge faaliyetlerinin daha sağlıklı ve sonuç odaklı olmasında önemli bir rehber olacaktır. Teknoparkımız ile üretimimize daha fazla inovasyon, istihbarat merkezimiz ile de ihracatımıza doğru bir yön vermeyi, inovasyon ve istihbarat evliliğinden de ülkemize ve milletimize daha fazla fayda yaratmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
EKONOMİK HAMMADDE İMKANI
Merkezin, firmaların girdi maliyetlerini düşürmesinde önemli bir rol üstleneceğini anlatan Bahar, “Ayrıca üretim için ihtiyacımız olan ithal hammaddenin, en ekonomik ve kalitelisinin, nerelerden tedarik edebileceğinin bilgisi de talep edilmesi halinde sanayicilerimiz ile paylaşılacaktır. Bu da üretim maliyetlerinin düşmesine, dolayısıyla da bir kat rekabet avantajı daha kazanmamıza vesile olacaktır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesini kesen konuklar, merkezde görevli uzmanlardan verilen hizmetler hakkında detaylı bilgiler aldı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 14:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83