Asgari ücret belli oldu!

6.5 milyon çalışan doğrudan ilgilendiren asgari ücret ile ilgili süreç tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, 2017 yılında geçerli olacak asgari ücret net 1.404 lira oldu.

Asgari ücret belli oldu!

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında toplanan Asgari Ücret Tespit Komusyonu, son toplantısını yaptı. Toplantı sonrası 6.5 milyon çalışanın beklediği karar hakkında açıklama yapan Müezzinoğlu, brüt asgari ücretin 1.777,50 TL, net asgari ücretin ise 1.404 TL olarak belirlendiğini ifade etti. Bu durumda net asgeri ücret 104 TL artmış oldu. 

banner111
Habertürk'ün haberine göre, Bakan Müezzinoğlu açıklamasında, ''İşçi kardeşlerimizin de, işverenin de, Bakan olarak benim de mutlu olamadığım, ama paylaşarak sıkıntıları azaltacağımız bir yolculuk içindeyiz. Ortak karar vermeye çalıştık.'' ifadelerini  kullandı. 

TÜRK-İŞ'İN TALEBİ BİN 600 TL'YDİ

Daha önceden yapılan 2 toplantıda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, 2016'da 1.300 TL'ye yükseltilen asgari ücret için 1.600 TL talebinde bulunmuştu. Türk-İş aynı zamanda asgari ücret artışının iki kademeli olarak değil, tek kademeli olarak yansımasını talep etmişti.

DİSK'İN TALEBİ VERGİ DIŞI BIRAKILMASIYDI

DİSK ise asgari ücretin tamamen vergi dışı bırakılması gerektiğini ifade etmiş ve asgari ücretin en az net 2 bin TL olması gerektiğini belirtmişti.

İŞVEREN ZAM İSTEMİYORDU

Öte yandan, işveren ise DİSK'in ve Türk-İş'in önerilerine karşın herhangi bir zam istemiyordu.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 11:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83