Başbakan Yıldırım'dan esnafa kredi müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım'ın esnafa verdiği kredi müjdesini olumlu bulan ALESO Başkan Adayı Harun Gökçe, "Umzrız ne kısa zamanda yürürlüğe girer" dedi.

Başbakan Yıldırım'dan esnafa kredi müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu. Yıldırım "Esnaf krediyi 10 yıl vade ile alacak" dedi. Yıldırım ayrıca "Yüksek faizin ekonomik kurallarla izahı mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları;

Bugün esnaflarla ilgili yeni bir kararı vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bir ülke büyüyecekse bu ancak ve ancak bütün toplum kesimlerinin birlikte hareket etmesi ile birlikte çalışması ile mümkündür. Burada esnafımızla ilgili özel bir paragraf açmak istiyorum.

70 MİLYAR LİRA KREDİ KULLANDIRDIK

Biz esnafımızı büyüyen, güçlü Türkiye'nin bel kemiği olarak görüyoruz. 2002 yılında 1 yıl boyunca bütün esnafa verilen kredi miktarı 153 milyon lira. Bugün 22 milyara çıkmış. 2002'den bu yana 1.5 milyon esnaf ve zanaatkar 70 milyar lira kredi kullandı. Esnafa açtığımız kredi bu yıl 9 milyarı geçti. Esnaflar üretiyor, istihdam sağlıyor. Unutulan sanatları yaşatıyor.

YÜKSEK FAİZ MAKUL SEVİYEYE GELECEK

Bu yüksek faiz sürekli olacak bir şey değil. Önemli olan faizlerin makul bir seviyeye gelmesi ve artık esnafa faiz farkı desteğine ihtiyaç kalmaması. Türkiye'nin büyümesi için buna ihtiyaç var. Faiz meselesinin Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartlarla orantılı olmadığını söylüyoruz.

ESNAFA UCUZ KREDİ

Büyüme yüzde 5'in üzerinde seyrediyorken, küresel ve yerel yatırımlar artıyorken faizlerin yüksekte seyretmesinin ekonomik kurallarıla izahı mümkün değildir. Bu konu da hükümetimizin 1. derecede öncelikli maddeler arasında yerini almıştır. Bugün 450 bin esnafımız ucuz krediden kullanma imkanına sahip. Kredi sınırı ne? 2002'de 5 bin lira. Şimdi 150 bin lira oldu.

ESNAFA 10 YIL VADELİ KREDİ

Hükümetimiz yeni bir adım atıyor. Esnaflarımızın kullanacağı işletme kredi sınırı 200 bine çıkartılıyor. İş yerini satın almak isterse 500 bin lira krediyi 10 yıl vade ile kullanacak. Yeni araç almak isterse, 0 araç, taşıt edindirme kredisi kullana bilecek vadesi 5 yıl, 500 bin lira. Bunların faizi özel hazinenin desteklediği düşük oranlı faiz olacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 13:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83