Başkan Şahin'den 'Coğrafî İşaret' toplantısına davet

Başkan Şahin'den 'Coğrafî İşaret' toplantısına davet
Avokado ve Yeni Dünya Meyvelerinin coğrafi işaretini alarak bu ürünlerin Literatüre Alanya Avokadosu ve Alanya Yeni Dünyası olarak yer almasını sağlayan ALTSO şimdi de “Alanya Coğrafi İşaretlerin Neresinde” konulu seminer gerçekleştiriyor.

Coğrafi işaretli ürünlerin sosyal ve ekonomik değerine katkı sağlamak amacıyla izlenmesi gereken rotanın çizileceği ve konu hakkında bölgemizde farkındalık yaratılması amaçlanan seminer programı 19 Aralık 2019 Perşembe günü saat 09:30’da ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Toplantıya bütün vatandaşları ve ALTSO üyelerini davet eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Coğrafi işaretler, Alanya’mızın markalaşması konusunda önemli bir yere sahip. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Avokadonun ve Yeni Dünyanın coğrafi işaretini Alanya’mıza kazandırmıştık. Şimdi de hem farkındalık yaratmak hem de coğrafi işaretli ürünlerin ekonomiye katkısını anlatmak için Alanya Coğrafi İşaretlerin Neresinde? Konulu bir seminer programı düzenliyoruz. Halka açık olan toplantımıza herkes davetlidir” dedi.

19 Aralık Perşembe Günü saat 09.30’da açılış konuşmaları ile başlayacak olan toplantıda, Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Türkiye’de Coğrafi İşaret Uygulamalarını hakkında bilgi verecek. Ardından konunun uzmanları Coğrafi İşaretli Ürünlerin Yönetimi ve Ekonomiye Sağlayacağı Katkılar hakkında bilgi verecek. Bir sonraki oturumda, Türkiye’den ve dünyadan coğrafi işaret tescili almış Yöresel Ürünler ile ilgili tecrübelerini paylaşılacak. Toplantının sonunda da Alanya’da Avokado üretiminin geliştirilmesi için Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden akademisyenler, Avokado Yetiştiriciliği hakkında bilgiler aktaracaklar. 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 12:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83