Batı Akdenizli ihracatçılar umutlu döndüler

URGE Projesi kapsamında Vietnam’a giden Batı Akdeniz Tarım ve Gıda Kümesi, yoğun görüşme trafiğinin ardından Antalya’ya umutlu döndü.

Batı Akdenizli ihracatçılar umutlu döndüler

Batı Akdeniz Tarım ve Gıda Kümesi, bölgenin ihracatını artırmak, alternatif pazarlar oluşturmak için Vietnam’a gitti. URGE Projesi kapsamında 10-15 Mart tarihleri arasında Vietnam’da etkili çalışmalar yapan Küme, Antalya’ya umutlu döndü. Küme üyeleri, Vietnam’da ülkenin en büyük süpermarket zincirlerinin yöneticilerini ziyaret edip, görüşmeler gerçekleştirdi. Meyve sebze halinde incelemeler yapıp, Vietnamlı ithalatçılar ile iş görüşmeleri yaptı.

banner111
 
Batı Akdeniz Tarım ve Gıda Kümesi, Vietnam’ın en önemli süpermarketleri ve en büyük tedarikçileri ile görüşmeler gerçekleştirdikten sonra meyve sebze haline giderek, ülkede tüketilen meyve ve sebzeler hakkında inceleme yaptı. Tarım ve gıda ürünleri ithalatı yapan firmaları da ziyaret eden heyet üyeleri, özellikle gübre alanında iş bağlantıları kurdu. 
Vietnam programının bir günü B2B iş görüşmelerine ayrıldı. Vietnamlı yaklaşık 50 tedarikçi ve ithalatçı, Batı Akdeniz Tarım ve Gıda Kümesi üyelerine ve ürünlerine büyük ilgi gösterdi. İş görüşmelerinde olumlu sonuçlar alınırken, Vietnam’a yaş meyve sebze ürünlerinin ihraç edilebilmesi için iki ülke arasındaki gerekli anlaşmaların en kısa zamanda imzalanması talebi oluştu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 11:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83