Bu düzenleme Alanya'da binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Bu düzenleme Alanya'da binlerce kişiyi ilgilendiriyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, prim borcu bulunanların 2020 yılı sonuna kadar hastanelerden sağlık hizmeti almaya devam edebileceklerini duyurdu. Bu karar Alanya’daki esnaf temsilcilerini de memnun etti

Konu ile ilgili kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Bakan Selçuk, ”BAĞ-Kurlular ve GSS prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek” açıklamasını yaptı. Genel Sağlık Sigortası’nın 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bakan Selçuk, “Ülkemizde çalışması nedeniyle sigortalı olanlar ve sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişiler hariç herhangi bir şekilde sağlık hizmeti alamayanlara 88,29 lira prim ödemeleri şartıyla sağlık hizmeti verilmektedir. Bu miktarı ödeyemeyecek olanlara ise gelir testi yaptırmaları şartıyla devlet tarafından ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir” dedi. Bakan Selçuk, “Prim borcu olan vatandaşlarımızın azalması GSS sisteminin işlerliğini ortaya koymaktadır. Bir yandan primini ödeyen vatandaşımızın sayısı artarken, diğer yandan primsiz sağlık hizmeti alma talebinde bulunan vatandaşımızın sayısı azalmaktadır” ifadesini kullandı.

ALESO’DAN TEŞEKKÜR

Genel Sağlık Sigorta prim borcu olan vatandaşların ve esnafın sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilme süresinin uzatılmasının sevindirici olduğunu belirten Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, “Prim borcu olan esnaf ve sanatkarımıza tanınan sağlık hizmeti hakkının 31 Aralık 2019 itibarıyla sona ermesine ilişkin karar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Esnafımızı ve sanatkarımızı rahatlatan bu düzenlemeden dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize esnaf ve sanatkarımız adına teşekkür ederim” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83