BU YIL KURBAN FİYATLARI EL YAKIYOR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Bu sene büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları cebinizi yakacak

Kurban Bayramı’na sayılı kala hummalı bir çalışma başladı. Geçen seneye göre büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarındaki artış gözden kaçmadı. Satıcılarda kurban fiyatlarının yüksek olmasından rahatsız olduklarını her fırsatta dile getirseler de, bu konuda ellerinden bir şey gelmediğini ifade ederek topu kasaplara attılar. Geçen yıla oranla büyükbaş hayvanlarda artış bin- bin 500 arasında yükseliş gözlenirken, küçükbaş havyalarda ise geçen yıla oranla 100 liralık bir artış söz konusu oldu.

Küçükbaş hayvanlar bu yıl 700 Lira ile bin 100 lira arasında satışa sunulurken büyükbaş hayvanlarda ise bu fiyat 4 bin ile 8 bin lira arasında satılıyor.
Alanya kurban pazarı esnaflarından Derya Kızılarslan fiyatlarla ilgili bir açıklama yaptı. Kızılarslan fiyatların geçen yıla oranla biraz yüksek olduğunu söyledi. Kızılarslan, “Doğu bölgesinden gelen kurbanlıklarda bu yıl büyük bir azalma var. İnsanlar bu yüzden durumu fırsat bilerek fiyatlarda artış yaptılar. Bu ister istemez bize de yansıdı. Biz vatandaşa hizmet etmek istiyoruz ama fiyatlar yüksek. Yetkililerin bu duruma bir çare bulması gerekiyor. Normal bir kasaptan alınan etle kurban aynı paraya geliyor” dedi.

Askeri ücretle çalışan birisinin bu fiyatlarla kurban kesmesinin çok zor olduğunu belirten Kızılarslan vatandaşların kurban alırken hayvanların küpeli olmasına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83