“Ceviz, badem, zeytin, keçi boynuzu ormanını 38 adet eylem planıyla yürütüyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ceviz ve bademi ithal etmesini eleştirerek, buna son vermek amacıyla, ceviz, badem, keçi boynuzu, zeytin alanlarını içine alan 38 eylem planı yürüttüklerini kaydetti.

“Ceviz, badem, zeytin, keçi boynuzu ormanını 38 adet eylem planıyla yürütüyoruz"
Bakan Eroğlu, Antalya’nın Kemer ilçesinde bir otelde bakanlığının 640 Engelli Aday Memurun Temel Eğitimi Programı’na katıldı. Bakan Eroğlu, bakanlık olarak bir aile olduklarını belirterek yeni gelen personellere görevlerinde başarılar diledi. “Engelli diyorlar ama biz bakanlık olarak engel tanımıyoruz” diyen Bakan Eroğlu, “Sizler her şeyi başaracak güçtesiniz. Sizleri seven aileniz var. Türkiye Cumhuriyeti, Orman ve Su İşleri Bakanlığı var, bayrağımız, vatanımız var. Önümüzdeki o karanlık noktayı değil beyaz sayfayı görün. Halimize her zaman şükredelim. Eksiklikleri değil bardağın dolu yanını göreceğiz. Şuan en çok engelli istihdam yapan bakanlık biziz. Şimdi yeni 640 engelli daha alıyoruz. Ailemizin yeni fertleriyle kucaklaşmak için buraya geldim. Hepinizi gönülden seviyorum.” diye konuştu.

"Bütçemiz 18-20 milyar"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın neler yaptığını yeni personeli ile paylaşan Bakan Eroğlu,“ Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü var. Birde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Su yönetimi Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesinde barındırıyor. Türkiye’nin yatırımcı en büyük bakanlıklarından biridir. Bütçemiz yaklaşık 18-20 milyar lira. Bunun 11 katrilyonu DSİ tarafından yürütülüyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda çalışmak bir ayrıcalıktır, bunu fark edin. Çok iyi yere gelmişsiniz, bunun kıymetini bilin. Hem dünya hem ahiret için faydası var” ifadelerine yer verdi.

"Dünyada orman varlığı azalıyor, bizde artıyor"

Ormancılıkta büyük seferberlik yaptıklarını dünyada ses getirdiklerini belirten Bakan Eroğlu, "2 milyar fidan diktik. Sonra geçen gün bir açılışta 4 milyarıncı fidanı Edirne’de diktik. Dünyada orman varlığı azalırken Türkiye’de artıyor. Bizim dönemimizde orman alanları 1.5 milyon hektar, yani 15 milyon dekar arttı. Odun servetimizi de yüzde 30 arttırdık. 1.6 milyar metreküpe serveti çıkarttık. Bu bir destandır. Biz millete hizmet için varız. İnsani yaşat ki devlet yaşasın. Bu mantıkla çalışıyoruz. Ormanları vatandaşımız açtık. Ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanıyoruz. Orman köyleri bizim hasmımız değil hısmımız dedik. Onların bölgesinde ne yetişecekse arazi bize ait üretim onların. 49 yıllığına vatandaşımıza kura çekip veriyoruz. Ormanlar milletimin kalkınması için lokomotif olacaktır” diye konuştu.

"38 eylem planı"

Bir işi yapmadan önce plan hazırladıklarını aktaran Bakan Eroğlu, “38 eylem planı hazırladık. Çünkü Türkiye cevizi ithal ediyor, olacak şey mi? Bademi ithal ediyor, olacak şey mi? Şimdi artık, ceviz, badem, zeytin, keçi boynu ormanını 38 adet eylem planıyla bu işleri yürütüyoruz. Her kim neyi ne zaman, nasıl yapacak. Plan nedir, bunun takibi, bunlar olmadan gelişim olmaz” dedi.

"Toprak erozyonunu 168 milyon tona indirdik"

Bakan Eroğlu, Türkiye’de önceden erozyonla kaybolan toprak oranı 500 milyon ton olduğunu şimdilerde ise bunu 168 milyon tona indirdiklerini vurguladı. Eskiden İstanbul’un su sorunu yaşadığını hatırlatan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle önce 2040 ardından 2070 yılına kadar kentin su sorunun çözüldüğünü belirtti.

"Şehirlerimizin su sorunu 2050 yılına kadar çözüldü"
Eylem planlarıyla 41 milyon insana ilave su getirdiklerini aktaran Bakan Eroğlu,”Kentlerimizin 2040-2050 yıllarına kadar su sorunu çözdük. Gelişmenin temelinde araştırma yeni fikirler vardır. Engel diye bir şey yok, bakanlıkta engel tanımıyoruz. Birbirinizi sayın, sevin” dedi.

"1071 gölet ve baraj"

Eskiden bir baraj ve göletin temel atmasına başbakan ve bakanların katıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, “Şimdi temel atmalara ben bile gidemiyorum. Bir temel atma için gelmiyoruz, çünkü çok iş yapıyoruz. Dünyanın en yüksek barajlarını kendi sermayemiz ve kendi mühendislerimizle yapıyoruz. 506 baraj açtık. 1071 gölet ve baraj için harekete geçtik. Bu bir dünya rekorudur. Biz büyük bir milletimiz, istersek her şeyi yaparız. ABD, İngiltere ve Fransa’yı da geçeriz” ifadelerine yer verdi.

"Zaman vermeyen personele uyarı"

375 dev tesisi 21 Kasım tarihinde 180 günde saat 10.59’a yetiştirdiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, “Neden bizde dakiklik var. Sakın ha şimdiden ibraz edeyim. Size bir iş verildiği zaman en kısa zamanda yapacağım demeyin. En kısa zamanda yaparım diyen işten atılır. Bunu size dikkatinizi çekeyim diye söylüyorum. Neden çünkü en kısa zaman diye bir ey yoktur. Şu gün şu saat, şu dakikada. Biz temel atarken barajın açılış tarih ve saatini veriyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, yaptıkları yatırımlarla meteoroloji alanında dünyada ilk 6’ya giren merkezler kurduklarını kaydetti.
AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise, 5 bin olan engelli birey istihdamının, 50 bini geçtiğini belirterek, gelecek yıllarda bu sayının daha da artacağını işaret etti.
Bakan Eroğlu'na, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti Antalya İl BAşkanı Rıza Sümer de eşlik etti.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu'na, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 19:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83