Darı uyardı! Esnaf kredilerinde önemli değişiklikler

S.S. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı, esnafı uyardı.

Darı uyardı! Esnaf kredilerinde önemli değişiklikler
Darı'nın açıklaması şöyle:

"Kooperatifimiz Kefaleti ile Türkiye Halk Bankasınca kullandırılan kooperatifimiz kredilerinde Merkez Birliğimizin Türkiye Halk Bankası ile yürütülen çalışmaları neticesinde uygulamalarda bazı değişikliğe gidilmiştir.
Kooperatifimiz kefaleti ile kredi kullanacak Esnaf ve Sanatkarlarımızdan bir yıllık faaliyet geçmişi aranmakta idi, Bu düzenleme yeniden gözden geçirilerek kredi talep eden Esnaf ve Sanatkarlarımızın en az üç ay faaliyet geçmişinin bulunması ,
ancak ulaştırma meslek kolundan faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlarımız için bu sürenin aranmaması şartı getirilmiştir.
Kredi borcu bitmeden Esnaflık faaliyetini sonlandıran, Vergi kaydını sildiren ortaklarımız kredi borçlarının tamamını kapatmaları gerekmekte kapatmadıkları takdirde kredi bakiyesi tutarı üzerinden Hazine Faiz Desteği olmaksızın KOBİ Segmentinde yer alan Firmalara uygulanan tabela faizi oranı uygulananacağı bildirilmiştir.
Bugün için bu faiz ortalama %26 ya tekâmül etmektedir.
01.05.2019 Tarihinden önce kredi kullanan ortaklarımıza ikinci bir kredi verilmesi durdurulmuş Ortağımızın mevcut kredi borcunu kendi kapattığı takdirde yeni kredi alma imkanı sağlanmakta idi.
Yapılan değişiklikle 01.05.2019 tarihinden önce kullanmış olduğu kredileri yeni kullanacağı kredi tutarına eklenerek kullandığı krediden kapatmak sureti ile kredi işlemlerinin yapılacağı bildirilmiştir."

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 13:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83