Demir'den berber tarifesi eleştirilerine yanıt

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, sosyal medyada tartışma yaratan berker ve kuaförlerin yeni tarifesiyle ilgili açıklama yaptı.

Demir'den berber tarifesi eleştirilerine yanıt
Demir'in açıklaması şöyle:

DARISI AÇILMAYAN ESNAFLARA
Koronavirüs pandemisi sonrası normalleşme süreci kapsamında, İlçemizde bugünden itibaren kontrollü sosyal hayata geçişi sevinçle karşılıyorum. Berber, Kuaför ve Güzellik salonları bugün itibariyle hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymak kaydı ile açıldı. İnşallah En kısa zamanda da kahvehane, çay bahçesi, masaj salonu,hamam, spor salonları, halı saha esnaf ve sanatkarlarımızın da hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek en kısa sürede işyerlerini açmalarını temenni ve talep ediyoruz.
Yaklaşık 2 aydır kapalı olan Berber esnaflarım, Koronavirüs pandemisi nedeniyle, yeni hijyen kuralları ile 11 mayıs itibariyle açıldı. Kalbi temiz benim güzel esnaflarım, kendi aralarında toplanarak maliyetlerin artmasına ve tüm girdilere yapılan zamlara rağmen gelir kaybına uğrayan tüm vatandaşlarımıza yardım amaçlı resmi mevcut tarife üzerinden indirim yapmışlardır. Ancak bazı şahıslar bu olayı çarpıtarak, bu zamanda zammı olur diyerek, berber Esnaflarının el emeğini küçümseyerek aşağıladıklarını üzülerek gördüm. Bu insanlar El emeği göz nuru döküyor. Saatlerce ayakta bekliyor. Lütfen haksızlık yapmayın. Her hizmetin bir bedeli olur, olacak. Bu zor süreçte birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekir. Esnaflarıma haksız eleştiri yapan şahısları kınıyorum.
Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarını dezenfeksiyonunu ücretsiz yapan Alanya Belediye başkanım Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ederim. Lütfen rehavete kapılmayalım, Tedbiri de elden bırakmayalım."

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 11:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83