Demir uyardı! Artık ekmek böyle satılacak

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, ekmek satışıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı kararla ilgili fırıncı esnafını uyardı.

Demir uyardı! Artık ekmek böyle satılacak
Demir'in açıklaması şöyle:

"Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ce
koronavirüs (Covid 19) salgını KAPSAMINDA aşağıdaki tedbirler alındı.
Piyasaya arz edilen, ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında, ürünleri tüketicinin doğrudan alması engellenecek. Ekmek, ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitleri aşağıda belirtilen 3 şekilde satışa sunulabilecektir.
1- Hazır ambalajlı olarak
2- Ambalaj malzemesi içerisinde: Ekmek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecektir. Ambalaj malzemelerinin ağız kısmının, ürünün rutubetini bırakabilmesi amacıyla açık bırakılmasında sakınca bulunmamaktadır.
3- Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler: Bu ürünler sadece, bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek ve tüketici talebi üzerine işletme görevlileri tarafından uysun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilecektir.
Ayrıca pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışı yapılmayacaktır. "

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 08:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83