Emeklilik hakkı doğmuş Bağ-Kur’lu esnafa kredi müjdesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Ziraat Bankası arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan Bağ-Kur'lu esnafa 1,28 faiz oranı ve 48 ay vade imkanıyla kredi sağlanmasını içeren iş birliği protokolü imzalandı. 13 Şubat 2018 tarihinde imzalanan protokol sonrası, Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge Yöneticisi Fatih Şahan ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Emeklilik hakkı doğmuş Bağ-Kur’lu esnafa kredi müjdesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen “Emeklilik Hakkı Doğmuş Bağ-Kur'lu Esnafa Kredi Sağlanması Protokolü” kapsamında, genel sağlık sigortası borcu, durdurulan sürelerin ihyası, doğum ve askerlik kapsamındaki hizmet borçlanmaları alındı.

Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge Yöneticisinden AESOB’a Ziyaret

Protokole ilişkin bilgilendirme yapmak amacıyla Ziraat Bankası Antalya 1. Bölge Yöneticisi Fatih Şahan, AESOB Başkanı Adlıhan Dere’yi ziyaret etti. Antalya Esnaf ve Sanatkarlarının durumlarının görüşüldüğü ziyarette bilgilendirmelerde bulunan Fatih Şahan, “Kredi kullandırımları 1 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup, 31 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek. Faiz oran ise aylık yüzde 1,28 olarak uygulanacak ve 48 aya kadar vade imkanı sağlanacak. Birikmiş prim borcunun ödenmesi durumunda emekli olabilecek esnafa yönelik bu protokol, askerlik ve doğum borçlanması yaptığı takdirde emekli olma hakkına sahip olacak esnafı da kapsıyor” dedi.

Bu gelişmenin, borçlu olduğu için emekli olamayan Bağ-Kur’lu esnaflar tarafından uzun zamandır beklendiğini kaydeden AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise, “Protokolle birlikte artık prim borcu olan esnaflarımız da emekli olabilecek ve kullandıkları krediler aylıklarından kesilecek. Bu gelişmenin, emeklilik hakkı doğan ancak prim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaflarımızı rahatlatacağına inanıyorum. Düşük faiz ve uzun vadenin yanı sıra komisyon alınmayacak olması ve krediye başvuran esnaflarımızın geçmiş sorgulamasının yapılmayacak olması da oldukça önemli bir karar.”

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 17:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83