Emekliye bayram öncesi maaş+ikramiye! Bağ-Kur ve SGK emekli maaşları ne zaman yatacak?

Son dakika.. Hükümetin geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde almış olduğu kararla milyonlarca emekliye yılda iki kez bayramlarda bin liralık ikramiye verileceği duyurulmuştu. Yasanın hızla onaylanmasından sonra emekliler ilk ikramiyelerini Ramazan Bayramı öncesi almışlardı. Kurban bayramı bu ayın 21'ine denk geliyor. 18-19 Ağustos'unda hafta sonuna denk gelmesinden dolayı emeklilerin maaş ve ikramiyelerinin 17 Ağustos'a kadar yatırılacağı tahmin ediliyor. 100 günlük eylem planını açıklayan Başkan Erdoğan ikramiyelerin bayramdan önce yatırılacağını belirtmişti. Peki, SGK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ayın kaçında hesaplara yatacak?

Emekliye bayram öncesi maaş+ikramiye! Bağ-Kur ve SGK emekli maaşları ne zaman yatacak?
 Emeklilere müjde Ramazan Bayramı öncesi verilmişti. Bayramlarda emeklilere ikramiye kararının çıkmasından sonra milyonlarca emekli bin lira tutarındaki ilk ikramiyelerini Ramazan bayramı öncesi almışlardı. 21 Ağustos'ta Kurban bayramının başlaması emeklilerin alacağı maaş ve ikramiye tarihini çevrildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük eylem planı konuşmasında yapmış olduğu açıklamada maaş ve ikramiyelerin bayramdan önce yatırılacağını açıklamıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN: "İNŞALLAH KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ TAKDİM EDECEĞİZ"

100 günlük eylem planı konuşmasında emeklilerin ikramiyelerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözünü yerine getiriyoruz. " açıklamasında bulundu.

17 AĞUSTOS'A KADAR YATMASI BEKLENİYOR

Kurban Bayramı 21 Ağustos'ta başlıyor. Ayın 20'si bayram arefesi oluyor. 18-19 Ağustos da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle ikramiye ödemeleri 17 Ağustos'a kadar yapılacak. İlk ikramiye 15 Haziran'da başlayan Ramazan Bayramı öncesi 7-8 Haziran tarihlerinde ödenmişti. Ağustos'taki ikramiyenin de ayın 6'sı ile 10'u arasındaki bir tarihte verilebileceği belirtiliyor. Kesin tarihi ise Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak.

EMEKLİLERE YILDA İKİ DEFA İKRAMİYE ÖDENECEK

2018 yılı itibariyle emekli vatandaşlara ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi yılda iki kez biner lira ödeme olarak kararlaştırılmıştı. Yasa kapsamına ilk bin lirayı Ramazan Bayramı'nda alan emekliler, şimdi Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi merak ediyor. Ağustos ayında emeklilere yine bayram ikramiyesi var.

Tüm emeklilere, 21-24 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde biner lira ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiye, en geç Ağustos'un 17'sine kadar hesaplara yatırılacak. Tam ödeme tarihi önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanlığı tarafından duyurulacak. Ayrıca SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ağustos'ta bayram nedeniyle maaşlarının erken ödenmesi söz konusu olabilecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 14:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83