Genç çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Alanya’da 7 bayan genç çiftçiye altışar adet olmak üzere toplamda 42 büyükbaş dişi düve teslimi edildi.

Genç çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtıldı

 Alanya’da proje sunan genç çiftçilere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Genç Çiftçi Hibe Programı’ kapsamında Alanya İçe Tarım Müdürlüğü tarafından hayvanları teslim edildi. Teslim töreninde konuşan Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya'nın tarımsal ve hayvancılık yönüyle en önemli ilçelerden biri olduğunu belirterek, bakanlığın bu yıl genç çiftçilerin yerinde istihdamı ve başka bir şehre göç etmeden gelirini temin edebilmesi amacıyla "Genç Çiftçi Projesi" başlattığını söyledi.

banner111
Rüzgar, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2016 yılında başlatılan ‘Genç Çiftçi Hibe Programı’na proje sunan 11 genç çiftçi bayandan üçüne örtü altı üretim desteği, birine arıcılık desteği ve 7 adet genç çiftçi bayana da, bu gün büyükbaş hayvan dağıtımını yaparak destek verdik. Genç Çiftçi Projesi kapsamında,  genç çiftçilerimiz Alanya’dahayvancılığın yanı sıra tarımında daha dagelişmesine katkıda bulunacaklar. Bakanlığımızın buprojesininde tüm çiftçilerimize örnek olmasını dilerim.” dedi.
Tören sonunda genç çiftçilere büyükbaş hayvanları teslim edilerek, katılım sertifikaları verildi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83