Göktepe, Hindistan'dan Mango fidanı getirdi

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, uzun zamandır Alanya'da üreticiler için talep topladıkları mango fidanının ilkini İlçe Tarım Müdürlüğü'ne hediye etti. İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar ve Tahir Göktepe ilk mango fidanını müdürlük bahçesine birlikte dikti.

Göktepe, Hindistan'dan Mango fidanı getirdi

 Alanya Ziraat Odası tarafından uzun süredir üretici için mango fidanının getirilmesi için çalışmalar devam ediyordu. Oda Başkanı Göktepe dün ilk mango fidanının ekimi için İlçe Tarım Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Müdür Rüzgar'a fidanı hediye eden Göktepe, "Göreve gelmemizden önce ve sonrasında her zaman odamızın bir ailesi, iştirakçisi olan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüzle her zaman ortaklaşa ve güzel işler yapacağımızı zaten söylemiştik. İnşallah bundan sonra da çok güzel işlere birlikte imza atacağız. Burada toplanmamızın nedeni öncelikle Alanyalı üreticimizi tropikal bir ürün olan mango ile tanıştırmak. Bu noktada 2 aydır anavatanı Hindistan olan mango fidanını getirmek için çaba sarf ediyorduk. Bu süreçte bizden desteğini hiç esirgemeyen Rüzgar’a çok teşekkür ederim. Yıllık 6 bin üretici Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydolmak için tarım müdürlüğümüzü ziyaret ediyor. İlçe müdürlüğümüzün giriş noktasında bir mango fidanımız olsun, gelen üreticiler ürünü burada görsünler diye tanıtım amaçlı ziraat odası ailesi olarak müdürümüze ve personelin hepsine bir mango fidanı hediye ettik. Zaten beraber Alanya’ya kazandırdığımız bir üründü” diye konuştu. 

banner111
'ALANYA'NIN ÜÇÜNCÜ TROPİKAL ÜRÜNÜ OLACAK' 

İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar ise, Göktepe'ye görevinde başarılar dileyerek, tropikal ürünlerin üretim noktası olan Alanya'da mangonun en çok üretilen 3 ürün olacağının altını çizdi. Rüzgar, "Ziraat odası bizim bir parçamız. Ortaklaşa işler yapıyoruz. Hitap ettiğimiz nokta üretici. Bu noktada çok başarılı işler yapacağımızdan şüphem yok. Ziraat odamızın daha aktif hale gelmesi noktasında Göktepe çok hızlı bir yol almaya başladı. Biz bundan çok çok memnunuz. Alanyamız tropikal meyvelerin yetiştirilebileceği en narin yerlerden biri. Dünyada her türlü ürünün yetiştirilebileceği bir atmosfere sahibiz. Muzda örtü altında da belli bir noktaya ulaştık. Avokadoda da 3 bin 100 dekara kadar çıktık. Üretimimiz ciddi şekilde arttı. Şu an itibariyle 38 bin ağaç olduğunu tahmin ediyoruz. Bundan sonra Alanya’daki üçüncü tropikal ürünün mango olduğunu düşünüyoruz. Göktepe bize temsili olarak bir mango fidanı hediye etti. Ürünlerde çeşitlenme çok önemli” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2019, 09:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83