Hal esnafını yakından ilgilendiren açıklama geldi

Yeni Hal Yasası ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım Köy İşleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "Market zincirleri tarladan ürün alıyor. Market zincirleri tekele gidiyor. Market zincirleri hal sistemine dahil edilecek" dedi.

Hal esnafını yakından ilgilendiren açıklama geldi
"ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE HALİNDEN MEMNUN DEĞİL"

Yenilenen yasa ile üretici ve tüketicinin mutlu olmadığını belirten TBMM Tarım köy İşleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç açıklamasında şunlara değindi:

banner111

“Zaten mevcut bir hal yasamız var. Bunun içinde bazı altyapı problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Yeni yasanın üzerinde biraz daha çalışılacak gibi duruyor. Büyük altyapısal ve fiziki değişikliklere ihtiyaç gösteren bir alan. O yüzden çok hızlı hareket edilmesinin eksiklerle birlikte ortaya çıkabileceği endişesiyle daha güzel bir çalışma yaparak yakın zamanda yasanın Meclis'e geleceğini umut ediyoruz. Ne üretici mutlu ne de tüketici. "MARKETLER ÜRETİCİYİ MAHKUM BIRAKIYOR" Market zincirleri tarladan ürün alıyor. Market zincirleri tekele gidiyor. Marketler üreticiyi mahkum bırakıyor. Market zincirleri hal sistemine dahil edilecek Hal yasası nasıl olacak? - Market zincirleri tarladan ürün alamayacak - Alıcılar satıcılarla direkt temas kuramayacak - Satılamayan ürünü üretici birliği alacak - Hallerin en az yüzde 30'u üretici birliğine ayrılacak - Hale girmeyen mal satılmayacak - Aynı üründe birden fazla komisyoncu olmayacak - Soğutma sistemi olan araçlar teşvik edilecek.”

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2019, 12:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83