İşte Alanya Esnaf Odası'nın talepleri

İşte Alanya Esnaf Odası'nın talepleri
Esnaf için birçok çağrıda bulunan ancak taleplerine karşılık alamayan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, korona virüs nedeniyle zor durumda olan esnafa çare olacak taleplerini yeniden sıraladı.
Korona virüs nedeniyle zor durumda olan esnaflar için defalarca taleplerini sıralayan ve Ankara’ya kadar ulaştıran Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bir karşılık alamadıkları için yeniden çağrıda bulundu. Oda Başkanı Nuri Demir, Başkan Vekili Hasan Serdengeçti ve yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları açıklamada tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüs (Covid-19) pandemisinin Alanya’yı ve tüm esnafları etkisi altına aldığını, bu süreçte birçok işyerinin zorunlu kapatıldığını, kapatılmayan işyerlerinin ise iş olmamasından dolayı açılmadığını belirttiler.
Açıklamada esnaf için yeniden talepler şöyle sıralandı:
-Kahvehaneye insanlar stres atmak, vakit geçirmek için gitmektedir. Oyun olmayınca açılan kahvehaneler kendiliğinden tekrar kapandı. Kahvehanelerde maske ve eldiven takarak gerekli hijyen kurallarına uymak kaydıyla oyun oynanmasına izin verilmesini,
-Turizm esnaflarımız hala kepenklerini açamadı. Bu esnaflarımızın yok olmasının önüne geçilmesi için yeni bir ekonomik/yardım paketi hazırlanarak, nakdi yardım, kira yardımı,
-Çek ve senet ödemeleri için koşulsuz (İpoteksiz), faizsiz kredi sağlanması,
-Bu kredinin de 12 ay sonra ödenmeye başlanması,
-Ödenemeyen çek ve senetlerden dolayı esnafın sicilinin bozulmaması,
-Çek ve senetlerin 1 yıl ötelenmesi,
-İcra dairelerinin bu esnaflarımıza işlem yapmaması,
-Bağ-Kur ve SSK ödemelerinin devletimiz tarafından ödenmesini ya da %50’sinin karşılanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 12:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83