Kadın çiftçilere biyolojik mücadele eğitimi

"Alanya'da Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Kadın Çiftçilerle Biyolojik Mücadele Projesi" kapsamında 19 kadın çiftçiye “Biyolojik Mücadele” konusunda eğitim verildi.

Kadın çiftçilere biyolojik mücadele eğitimi

 İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ziraat mühendisleri tarafından Alanya Yeniköy Mahallesinde verilen eğitime 19 kadın çiftçi katıldı. Eğitim sonrası eğitime katılan kadın çiftçilere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi. Sertifika törenine, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, İlçe Müdürlüğü teknik personeli ve kursu başarıyla tamamlayan 19 kadın çiftçi katıldı.

banner111
Biyolojik mücadelenin insan ve çevre sağlığı ile güvenilir gıdaya ulaşım noktasında önemine vurgu yapan İlçe Müdürü Rüzgar, kadın çiftçileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Rüzgar; “Tarladan sofraya gıda güvenilirliği temel hedefimiz. Bakanlığımız ve İlçe Müdürlüğümüz olarak en önemli görevimiz eğitim ve yayım faaliyeti. Teknik personellerimizin ve bizlerin asli görevi sahada çiftçileri bilgilendirilerek ve bilinçlendirerek daha sağlıklı ürünler yetiştirmelerini sağlamak. Teknik personellerimiz tarafından, üretimden tüketime her adım takip edilmekte. Gıda güvenirliği sağlanmış, kalıntısız ürünler üretmek ve bu durumu sürekli iyileştirmek ve bu amaçla yaşanılabilir bir çevre ile güvenilir gıda ile sağlıklı toplum ve sağlıklı nesiller yetiştirmek temel hedefimiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2017, 17:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83