Kazakistan’dan Antalyalı yatırımcılara davet

Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti.

Kazakistan’dan Antalyalı yatırımcılara davet
ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi’nin karşıladığı Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ile karşılıklı iş birliği çalışmaları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. ATSO ve kent ekonomisi hakkında Büyükelçi Saparbekuly’e bilgi veren Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, “Odamızın 40 bini aşkın üyesi bulunuyor. Üyelerimiz içerisinde 112 tane de Kazak ortaklı firma bulunuyor. Bu anlamda Kazakistan kent ekonomisi için çok önemli bir ülke” dedi.
Antalya’nın tarım ve turizm açısından Türkiye’nin en önemli kenti olduğunu da ifade eden Başkan Yardımcısı İssi, “Antalya ekonomisi turizm ve tarım odaklı ilerleyen bir kent. Antalya son iki senede yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra turizmde büyük kayıplar yaşadı. Ancak bundan önceki dönemde 12 milyonu aşkın turist ağırlayan bir kentti. Şu anda da istediğimiz turizm olarak bu rakamları yeniden yakalamak” şeklinde konuştu.

Tarım ve turizmde Türkiye’nin en önemli kentiyiz

Antalya’nın tarım ürünlerinde de turizmde olduğu gibi Türkiye’nin en önemli şehri olduğunu sözlerine ekleyen Mustafa İssi, “Antalya ülkemizin yaş sebze ve meyve deposu diyebiliriz. Özellikle örtü altı tarım üretiminde çok büyük yatırımlara sahibiz. Ancak bunların yanında çevreci bir organize sanayi bölgesine ve yat üretiminde dünya çapında üne sahip bir serbest bölgeye sahibiz” ifadelerini kullandı.

Saparbekuly: “Antalyalı yatırımcıların tecrübesinden yararlanmak istiyoruz”

Antalya’nın seracılık üretimindeki bilgi ve becerilerinden faydalanmak istediklerini dile getiren Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, “Ülke olarak seracılık üzerine bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Antalya’dan yatırımcıları Kazakistan’da ağırlayarak teşvik ve yatırımlarla ilgili bilgiler vermek isteriz. Kazakistan özellikle yabancı yatırımcılara önemli teşvik avantajları sağlıyor. Bu teşviklerden yararlanmak sizin yatırımcılarınız için bir avantaj bizim için de yatırımcı ve üretim sağlayacaktır” dedi.

EXPO 2017’ye davet etti

Antalya’nın inşaat sektörünün yatırımcılarının da önemli işlere imza attıklarını ifade eden Büyükelçi Saparbekuly, “İnşaat sektöründen önemli firmalar uzun yıllardır ülkemizde yatırımlar yapıyor. Bu yatırımcılar da ülkemizin sembol inşaatlarına imza atıyorlar. Türk yatırımcıları her alanda ülkemize davet ediyoruz.”

Konuşmasının sonunda bu yıl EXPO’ya ev sahipliği yapacaklarını ileten Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, “Burada en büyük pavilyonlardan biri de Türkiye’ye ait. Sizleri de EXPO 2017’de Kazakistan’da görmek isteriz. Özellikle 10 Haziran’da düzenlenecek Türk günü etkinliğine bekliyoruz” dedi.
Görüşmenin ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’a ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan tabloyu ve Antalya tanıtım kitaplarını hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 10:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83