Kerim Aydoğan'dan doğa dostu hareket

Kerim Aydoğan'dan doğa dostu hareket
Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nde bulunan Goldcity Hotel, geri dönüşüm için dal öğütme makinesini hizmete alarak doğaya saygısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Alanya’da tepelik geniş bir alan üzerine inşa edilmiş olan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) bir önceki başkanı, Alanya Belediye Meclisi Kerim Aydoğan’ın sahibi olduğu Gold City kompleksi, kuzeyinde muz bahçeleri ve FİFA standartlarına sahip iki büyük futbol sahasına sahip bir tesis. Peyzaj Mimarı Nuriye Bilgiç’in yaptığı açıklamaya göre tesis bünyesinde yer alan ağaç çalı gibi bitkilerin budama atıkları kesilen çimler bakım gören muz ve meyve atıklarının değerlendirilmesinde ve geri dönüşümü sağlamak amaçlı dal öğütme makinesini hizmete alındı.

Burada parçalanan ve öğütülen malzemeler kurumuş yaprak toprak ve hayvan gübresi ile karıştırılıp sulaması yapılmakta ve büyük yığınlar haline getiriliyor. Atıkların komposta dönüşmesi yaklaşık 6-8 ay sürerken bu süreçte oluşan yığının sıcaklığı ve nem takibi yapılarak fermantasyonu ve olgunlaşması sağlanıyor.

Olgunlaşan bu malzemeler doğaya geri dönüşümü sağlanarak tekrar peyzaj alanda bahçelerde bitki besin maddesi ve toprak düzenleyicisi olarak kullanıldığı gibi kimyasal gübre tüketimini de önemli ölçüde azaltıyor. Yapılan işlemlerin neticesinde atıkları değerlendiren Gold City, tekrar kullanımını sağlayarak doğaya saygısını gösteren çevre dostu bir tesis olduğunu kanıtladı.

Ünlü tesis aynı zamanda peyzaj ve bahçe alanlarında gübre maliyetini %33 oranında düşürerek bütçesine ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 19:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83