Kırsala yatırıma %50 hibe desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarıma dayalı ekonomik yatırımlara hibe desteği vermeye devam ediyor.

Kırsala yatırıma %50 hibe desteği

 Program kapsamında yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini arttıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal alt yapının yenilenmesi yönelik projeler destekleniyor. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında yatırımcılar belirtilen konularda hibe desteğinden faydalanmak için 4 Aralık 2016 tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilecek.

banner111
Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, başvuru yapılabilecek yatırım konularını şöyle açıkladı; “Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo yapımı, Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, Yenilenebilir enerji tesisleri, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar(büyükbaş,küçükbaş,su ürünleri ve kültür mantarı), Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, hibe desteği kapsamında değerlendirilmekte.
Proje başvuruları gerçek kişiler ve tüzel kişiler ( kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri) tarafından yapılır. Gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir. ” dedi.
 Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verileceğinide belirten Rüzgar, yatırım konularına göre hibeye esas proje tutarları 30 Bin TL ile 2 Milyon TL arasında olduğunu belirtti. İlçe Müdürü Rüzgar, tebliğin yayım tarihi olan 21.10.2016 tarihinden itibaren 45 gün (04.12.2016) içinde elektronik ağ üzerinden www.tarim.gov.tr internet adresinden gerçek ve tüzel kişilerin başvurularını yapabileceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83