KOSGEB'den sigorta sektörüne büyük destek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, sigortacılık sektörünün uzun süredir dile getirdiği, sigorta acentelerinin KOBİ destekleri kapsamına alınması talebinin karşılandığını kaydetti.

KOSGEB'den sigorta sektörüne büyük destek
ATSO Başkanı Davut Çetin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 40. Grup (Sigortacılık) Meslek Komitemiz uzun süredir sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınarak KOSGEB desteklerinden faydalanabilmesi için yoğun mesai harcıyordu. Biz de Oda yönetimi olarak bu talebi ilgili makamlara ilettik. 31 Mart tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle bundan böyle sigorta acenteleri de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteklerinden ve kredi imkânlarından faydalanabilecekler” dedi.

KOSGEB müjdesi sektörü mutlu etti

31 Mart tarihinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile KOSGEB’in belirlediği kriterleri sağlayan her sigorta acentesinin bu destekten yararlanabileceğini ifade eden Başkan Davut Çetin, “Bu desteklerin, sektörün gelişmesi, çalışan niteliğinin artırılması noktasında son derece faydalı olacağına inanıyorum. Sektör mensupları bu kararı uzun süreden beri bekliyorlardı. Son dönemde ekonomide yaşanan daralmadan sigortacılık sektörü de etkilenmişti. KOSGEB müjdesinin sektör mensuplarını mutlu ettiğini görüyoruz. Bu destekler kapsamında yaratılacak yeni finansman imkânları sektöre dinamizm kazandıracaktır.

Bu vesileyle sigorta acentelerinin KOSGEB desteklerinden faydalanmasının önünü açan Bakanlar Kurulu Kararı’nın çıkmasında önemli rol oynayan Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile hükümet yetkilerine teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 15:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83