Macar işadamları ALTSO'da

Macaristan’ın Zala Eyaleti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mazzag Ferenc, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Macar iş adamları bir yıl içinde ikinci kez ALTSO’yu ziyaret etti. Macaristan Heyeti ayrıca, Alanya’da çeşitli firmalara da inceleme gezisi gerçekleştirerek, iş birliği fırsatlarını görüştüler. Bilindiği üzere ALTSO heyeti de Nisan ayı içinde Zala Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Macaristan’da iş gezisine katılmıştı.

Macar işadamları ALTSO'da

 Macaristan’ın Zala Eyaleti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mazzag Ferenc,  Yönetim Kurulu Üyeleri ve Macaristanlı iş adamlarından oluşan bir heyet 04 Ekim 2016 Salı günü Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Macaristan heyetini, ALTSO’da Meclis Başkanı Metin Atalay karşılarken, ALTSO Yönetim Kurulu üyeleri de ziyarette hazır bulundu.

banner111
ATALAY: “TARIM, İNŞAAT VE TURİZM”
Ziyarette, Alanya’nın sosyal, kültürel ve ekonomik durumu hakkında Macaristan heyetine önemli bilgiler aktaran Başkan Atalay, “Alanya ekonomisi açısından turizm, tarım ve inşaat sektörleri çok önemlidir. Turizm sektöründe çok sayıda turist ağırlıyoruz. Alanya’mızda dört mevsim yaşanması sebebiyle her türlü tarım da yapılabilmektedir. Özellikle kiraz ve muz üretimi ihracat konusunda çok önemlidir” dedi.

ATALAY: “VİZE KOLAYLIĞI PROTOKOLÜ İMZALAMIŞTIK”
Macaristan’la ülke ve Alanya olarak önemli ilişkiler içerisinde olduklarını da belirten Başkan Atalay, “Macaristan’ın Ankara Eski Büyükelçisi Janos Hovari ile odamız arasında üyelerimize ticari vize konusunda ayrıcalık tanınan Vize Kolaylığı Protokolünü geçtiğimiz yıllarda imzalamıştık. Başkanımız Sayın Ferenc geçtiğimiz yıl da bir ziyaret gerçekleştirmişti. Biz de ALTSO olarak kendilerine iade-i ziyaret yaparak, iş fırsatlarını görüşmek için Macaristan’a gitmiştik. Şimdi sayın başkanımız farklı iş adamlarından oluşan grupla tekrar Alanya’mıza geldi. İnşallah yararlı temasları olur” dedi.

BAŞKAN FERENC: “ALANYA ÇOK GÜZEL”

ALTSO’yu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zala Eyaleti’nin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mazzag Ferenc, geçtiğimiz yıl da Alanya’ya geldiğini söyledi. Geçen yılki ziyaretinden çok memnun kaldığını ve bu yılda farklı iş adamlarıyla bir iş gezisi daha düzenlediğini ifade eden Başkan Ferenc, “Alanya’yı çok beğeniyoruz. İş adamlarımızla Alanya’ya iş gezisi düzenleyerek onların Alanya’ya yatırım yapmasını istiyoruz” dedi.

BAŞKAN FERENC: “ALTSO İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

ALTSO Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri konusunda Meclis Başkanı Metin Atalay’dan bilgi aldığına değinen Başkan Ferenc, “ALTSO faaliyetleri konusunda çeşitli bilgiler aldım. ALTSO üyeleri açısından her türlü çalışmayı yapmış. Bu konuda ALTSO çok başarılı” dedi. 

Türkiye’yi ve Alanya’yı hem kültürel açıdan hem de ekonomik açıdan çok beğendiğini vurgulayan Başkan Ferenc, “Özellikle turizm ve inşaat sektörleri çok gelişmiş. Bu konuda ALTSO ile işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Toplantıda konuşmaların ardından Alanya’nın tanıtım filmi izlendi.
 
Yapılan konuşmaların ardından ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay, Macaristan Heyeti’ne Mahperi Sultan’ın minik heykelinden ve Alanya’yı tanıtıcı ürünler hediye etti.

Zala Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mazzag Ferenc de ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay’a, Macaristan’ı Zala bölgesini tanıtıcı çeşitli ürünler hediye etti. 

Macaristan heyeti ALTSO ziyaretinin ardından, ALTSO öncülüğünde firma ziyaretleri yaparak ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 16:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83