MÜSİAD'dan Alanya'dan anlamlı çağrı

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kan, Alanya'dan milli ekonomi çağrısında bulundu.

MÜSİAD'dan Alanya'dan anlamlı çağrı

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Her yerli, milli değildir. Yeni dünya düzeninde bizim şiarımız şu olmalı; hem global olacağız, hem de milli kalacağız, milli ekonomiyle büyüyeceğiz." dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Alanya'da ilçesinde şube açılışının ardından düzenlenen gala yemeğinde yaptığı konuşmada Türkiye topraklarının bereketli ancak bir o kadar da zor bir coğrafya olduğunu söyledi. 
Çevredeki gelişmelerin yanı sıra, zaman zaman maruz kalınan siyasi ve ekonomik hamlelerle Türkiye'nin strateji değiştirmeye yönelebildiğini ifade eden Kaan, bugünlerde yaşanılan süreçte de hızlıca strateji belirleyerek yollarına hız kesmeden devam etmek zorunda olduklarını ifade etti. 
Kaan, açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nda, gerçekçi ve ayağa yere basan bir yol haritasıyla Türkiye'nin geleceğe ve gelecek hedeflerine yürüyeceğini belirterek, "İş dünyası olarak bizler de geçmiş tecrübelerimizi kullanarak bu süreci atlatacağız. Buradan, tamamen içimize kapanarak, tabiri caizse defansa ağırlıklı oynayacağımız anlamı çıkmasın. Kendimizi risklere karşı koruma eğilimi gösterirken, aynı zamanda yönümüzü dünyaya çevirmekten de geri durmayacağız.Unutmayalım ki bu dönemler, büyük fırsatları da beraberinde getirir. Bu fırsatları tespit ederek, isabetli hamlelerle büyük bir güce dönüştürebiliriz." dedi.

"Üretmekten vazgeçmeyeceğiz"

"Türkiye'nin geleceğini, üretimle inşa edeceğiz" diyen Kaan, özellikle katma değeri yüksek ürünlerin üretimini artırarak, üretim ekonomisi esasıyla büyüyeceklerini dile getirdi. Kaan, üretimde en önemli şeyin milli ve yerli üretim olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Yani biz artık kendimiz tasarlayacak, kendimiz üretecek ve ürettiklerimizi dünyaya satacağız. Halihazırda zaten böyle değil mi derseniz, evet biz zaten ürettiklerimizi dünyaya satıyoruz. Fakat burada konunun can alıcı noktası, ürettiklerimizin tamamen ya da ağırlıklı olarak yerli olması ve milli ögeler taşımasıdır. Çünkü bildiğiniz gibi her yerli, milli değildir. Yeni dünya düzeninde bizim şiarımız şu olmalı; hem global olacağız, hem de milli kalacağız, milli ekonomiyle büyüyeceğiz."  

"Ticarette ve sermayede millileşeceğiz"

Kaan, son günlerde Amerika ve Avrupa’yla olan ilişkilerimiz normalleşme sürecine girdiğinin altını çizdi. "Bizler siyasetçi değiliz, siyasete ve siyasilerin aldıkları kararlara müdahil olmayız." diyen Kaan, "Fakat iş dünyasını da siyasetten tamamen ayrı düşünmek gerçekçi olmaz. Son dönemde atılan karşılıklı adımlar, ülkelerimiz arasındaki ticaretin normal seyrinde sürmesi ve daha da geliştirilebilmesi bakımından son derece önemlidir. Dolayısıyla, iş dünyası olarak bu gelişmeleri memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

"Faiz Ekonomisi Yerine Üreten Ekonomi"

MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, Alanya'nın tarihçesinden bahsettikten sona ilçemiz 300 bin sabit 1 milyonu bulan yaz nüfusu ile ülkemize 4 milyar dolar civarından turizm geliri sağlamakta. Alanya turizm  şehri olmasının yanında tarım noktasından da üretime meyse ve sebze ile katkı sağlamakta. İlçemiz inşaat alanında ki başarı ile 79 ülkeden 40 bin insanın konut sahibi olmasını sağladı. Tesislerde ağırladığımız milyonlarca misafir de bu kente hayran kalarak ayrılmakta" dedi.
MÜSİAD'ın hayata geçiş sürecine dikkat çeken Durusoy, Alanya'nın manevi ekonomik imarına katkı sağlayarak üzerine basarak belirtiyorum "Faiz ekonomisi yerine üreten faizsiz adil bir ekonomi misyonu benimseyip,  helal 2 liranın haram 4 liradan daha büyük olduğunu kavrayan arkadaşlarımızla şehrimizin kalkınması için mücadele edeceğimize söz veriyoruz" dedi.

"Alanya'ya Hizmet Etmekten Keyif Alıyorum"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise 79 milletten insanın yaşadığı 81 vilayetten göç aldığı çeşitli kültür ve medeniyetlerin ortak yaşadığı bir şehrimiz var. Selçukluya başkentlik, Osmanlıya liman kenti ve Cumhuriyet tarihinde de turizme açılan pencere olmuştur. Ticareti, sanayisi ile anılan kentimiz artık üniversiteler ile öğrenci kenti olarak anılmaya başladı. Şehre her yönüyle değer katan bir durum. Alanya'da olmaktan ve şehre hizmet etmekten keyif alan hakka borcumuzu şehrimize hizmet ederek ödemekten mutluk duyuyoruz. Alanya il mi ilçemi diye sorulduğundan bunu tanımlayamadım inşAllah gelecek süreçte hep birlikte Alanya'nın il olduğunu kutlarız" diye konuştu.
Konuşmaların öncesinde NİSA Suresi okunarak manevi bir dinginlik yaşanmasına sağlandı.
Protokol konuşmaların ardından MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'a Alanyaspor forması, Alanya şalvar takımı, su kabağından abajur hediye edildi. MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy tarafından Afrika'da katarak rahatsızlığı olan 4 kişinin ameliyatını Kaan, Yücel, Pınarbaşı ve Şahin adına yaptırdıklarını belirten birer beraat takdim edildi.
Gece hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Gala yemeğine Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Pınarbaşı,  Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MÜSİAD şube başkanları, ilçe protokolü, ve iş insanlarının katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2018, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83