MUSLUOĞLU'NDAN ÜRETİCİYE MÜJDE

Alanya'nın yüzde 90'ının sondaja açıldığını belirten Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Pazartesi gününden itibaren ruhsat işlemleri için başvuru yapabileceklerini söyledi.

MUSLUOĞLU'NDAN ÜRETİCİYE MÜJDE

 Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Alanya'nın 2007 yılından bu tarafa gündeminde olan ilgili kurumlara üreticilerin sondaj tuhsatı almadığından dolayı mağdur olduğunu söyledi. Şimdiye kadar sadece Demirtaş bölgesindeki üreticilerin rusat alabildiğini belirten Musluoğlu, "Şimdi ise ilçemizin yüzde 90'ı sondaja açıldı. İlgililere teşekkür ederken üreticilere Pazartesi gününden itibaren ruhsat işlemlerine başlayabileceklerinin müjdesini veriyorum" dedi. 

banner111
DSİ Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanlığından:

ALANYA OVALARI (ALANYA 9/23 ALT HAVZASI) YERALTISUYU İŞLETME SAHASI İLANI

1 - Ekli haritada sınırları belirlenen sahalar, 167 Sayılı Yeraltısuları Hakkındaki Kanunun 3. maddesine göre “Alanya Ovaları (Alanya 9/23 Alt Havzası) Yeraltısuyu İşletme Sahası” olarak tespit edilmiştir.

2 - Alanya Ovaları (Alanya 9/23 Alt Havzası)Yeraltısuyu İşletme Sahasının emniyetli yeraltısuyu rezervi 85,17 hm3/yıl’dır.

3 - Alanya Ovaları (Alanya 9/23 Alt Havzası) Yeraltısuyu İşletme Sahasında 167 Sayılı Yeraltısuları Hakkındaki Kanunun 8. Maddesi ile Yeraltısuları Tüzüğünün 4. Maddesi gereğince; su temini maksadıyla açılacak (el ile açılan kuyular hariç), her derinlikte kuyu, tünel vb. kazılar için belge alınması gerekmektedir.

4 - 167 Sayılı Yeraltısuları Hakkındaki Kanuna göre açılan su yapılarına yapılan tahsislerde emniyetli yeraltısuyu işletme rezervine erişildiğinde, ekli haritada belirlenen sahalarda bu kanunun 8. Maddesi kapsamındaki her derinlik ve çapta kuyu, tünel, galeri veya her türlü yeraltısuyuna ilişkin su alma yapısının inşasına izin verilmeyecek ve yeni yeraltısuyu tahsisi yapılmayacaktır.

5 - “Alanya Ovaları (Alanya 9/23 Alt Havzası) Yeraltısuyu İşletme Sahası” ilanının yürürlüğe girmesinden sonra; 10 Haziran 1966 tarih ve 12319 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Manavgat-Alanya Ovaları İşletme Sahası” ilanındaki ekli haritada sınırları verilen kısım, yürürlükten kalkar.

6 - Bu yeraltısuyu işletme sahası ilanı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 'Onay'ını ve Resmi Gazete’de yayımlanmasına müteakip yürürlüğe girer.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83